Vágólapra másolva!
Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatója szerint még a válogatott két évvel ezelőtti A csoportba kerülésénél is nagyobb bravúr, hogy a sportág itthon bekerült az öt kiemelten támogatott látványsport közé. A jégkorong további fejlődését az osztrák Nationalliga-szereplés biztosíthatná, a fehérvári hokicsapat pedig válogatottakkal erősítene a jövő évre.

"Vezetőedzőnk, Kevin Primeau és egyik légiósunk, Eric Johansson korábban is elkötelezte magát a folytatás mellett. A továbbiakról annyit mondhatok, hogy a tárgyalások zajlanak, bár konkrét aláírt szerződés még nincs senkivel sem. Megtörtént az első beszélgetés Szirányi Bencével, Magosi Bálinttal, Ladislav Sikorcinnal, míg Kóger Dániellel érthetően többször is beszéltünk a jövőt illetően. Annyit mondhatok, hogy Magosi és Sikrocin esetében jó esélyt látok arra, hogy nálunk folytatják a pályafutásukat, míg Szirányi és Kóger 50-50 százalékban esélyes" - nyilatkozta Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatója a klub hivatalos honlapján.

A hírek szerint az EBEL-ben induló fehérváriak mellett újabb magyar csapatok juthatnak szóhoz Ausztriában, az ottani másodosztály, a Nationalliga ugyanis nyitna a szomszédos országok felé.

"Ligaülésen vitatjuk meg a következő év bajnoki rendszerét, bár egyeztetés volt már ebben az ügyben. A Nationalligára az első felkérést mi kaptuk, 18-án talán már a versenykiírás is a kezünkben lesz. Utána kiderül, hogy az osztrákok nyitottak-e a magyar csapatokra, illetve a magyar csapatok miként vélekednek a lehetőségről - mondta Ocskay.

A fehérvári szakosztály-igazgató szerint az, hogy a jégkorong bekerült az öt kiemelten támogatott látványsport közé, akkora bravúr, hogy a szapporói csoda gyerekbicikli ahhoz képest.

"A Brüsszelben remélhetőleg elfogadásra kerülő társasági adókedvezményt is meg kell lovagolni, pályázni kell, mert a költségek kilencven százalékban elszámolhatók, aminek a jelentőségét sokat talán még nem is tudják, csak abban a hitben vannak, hogy majd jön egy ember, s fehér borítékban átad jó sok pénzt a hokicsapatoknak. Ez nem így lesz, pályázni kell, hiszen az állam 500 millió forintot biztosít a nem futball akadémiák támogatására. Sajnos, most azt látom, hogy a jégkorong lábai megremegtek, a fővárosban három kérdőjeles klub van, s a talpra álláshoz ezek megmentésén kívül pesti akadémiák is kellenek. Mi ezt a szerepet egy személyben nem tudjuk vállalni, de idővel felgyorsulunk majd, s még több sikert akarunk elérni."