Élő:
Vágólapra másolva!
Kemény Dénes, az olimpiai bajnoki címvédő férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya tizenöt játékossal kezdte meg kedden a felkészülést a júliusi, sanghaji világbajnokságra.

A szakvezető eredetileg 19 pólóst hívott meg a nyitányra, ám a margitszigeti Széchy uszoda ötvenes medencéjében zajló délidős tréningről még hiányzott az olasz és a horvát különítmény, azaz Kásás Tamás és Madaras Norbert, a Pro Recco, illetve a Varga testvérpár, Dániel és Dénes, a Primorje Rijeka két légiósa.

"Kásáék az Euroliga négyes döntője, a Final Four után, jó két és fél hét múlva, a Varga fivérek pedig egy hét múlva csatlakoznak hozzánk" - mondta el a gyakorlás végeztével Kemény Dénes.

Ami a keret jelenlegi állapotát illeti, a szakvezető így fogalmazott: "Jó, hogy már januárban is dolgozhattunk, így előrébb tartunk jelenleg, mint korábban ilyenkor, köszönet ezért a kluboknak is. Innentől viszont nincs megállás, a négyéves ciklus második legfontosabb éve az idei, már csak azért is, mert a statisztikák igazolják: aki az ötkarikás játékokat megelőző esztendőben gyengébben teljesít, nem igazán tud olimpiát nyerni."

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!