Vágólapra másolva!
Porckorongsérve miatt előfordulhat, hogy a bajnokság rájátszásáról és a sanghaji világbajnokságról is lemarad Kis Gábor, a férfivízilabda-válogatott centere.

Kis a férfi válogatott hivatalos oldala szerint másfél hete érzett először fájdalmat, először azt hitte, lumbágó az oka, a Honvéd ellen beinjekciózva játszani is tudott, de amint elmúlt a fájdalomcsillapító hatása, újra kezdődött a szenvedés. A héten rosszabbodott a válogatott pólós állapota, ezért Kaposvárra utazott MR-vizsgálatra, ezután derült ki, hogy porckorongsérv van a derekánál.

"Nagyon megijedtem, amikor pedig kiderült, hogy csak egy hajszál választ el a műtéttől, összetörtem. Látnak rá esélyt, hogy az infúziós kezeléstől jobb lesz, és ha visszahúzódik, vízbe szállhatok a rájátszásban - de ha nem reagál a kezelésre a sérv, akkor meg kell műteni, ami az egész nyaramat hazavágja" - nyilatkozta az olimpiai bajnok center a Nemzeti Sportnak.

Kis sorsa jövő héten dől el, és legrosszabb esetben az is előfordulhat, hogy a bajnoki rájátszásról és a nyári, sanghaji vébéről is lemarad. "A klubnak és a válogatottnak egyaránt fontos szerepe van az életemben, remélem, nem nekem kell döntést hoznom" - mondta Kis, aki hétfőn vonul be a MÁV Kórházba.