Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Vasas két góllal nyert a kupagyőztes Honvéd ellen a férfi vízilabda ob I szombat esti rangadóján a Komjádi uszodában.

Eredmény:
TEVA-Vasas-UNIQA - Groupama-Honvéd 7-5 (1-3, 2-0, 1-1, 3-1)
a góldobók: Boskovic, Kovács, Vörös 2-2, Katonás 1, illetve Hárai, Gór-Nagy 2-2, Bátori 1

A szerdai európai pólós napon a Vasas Euroliga-negyeddöntős csoportmeccsén idehaza, éppen a Komjádiban kapott ki a horvát Mladost Zagrebtől, a Honvéd pedig Athénban, a LEN-kupa elődöntős visszavágóján a görög Panioniosztól szenvedett kiesést jelentő vereséget, így az egymás elleni ob I-es összecsapáson két csalódott csapat próbált javítani hétközi rossz bizonyítványán.

A címvédő, a bajnokságban jelenleg az Eger mögött második Vasas a bajnokság őszi szakaszában, december elején egy góllal nyert a Kőér utcában, viszont a Magyar Kupa negyeddöntőjében az ob I-ben pillanatnyilag negyedik Honvéd elbúcsúztatta - szintén egygólos diadalt aratva - az angyalföldi alakulatot.

A nyitány a vendégeknek sikerült jobban: három gyors góllal elhúztak (0-3), alapvetően a duplázó válogatott center, Hárai Balázs jóvoltából, és csak a negyed végén - büntetőből - szépített a piros-kékek horvát világbajnoka, Miho Boskovic (1-3).

A második nyolc percben közelebb zárkózott a Vasas, de mivel a Honvéd nem tudott gólt dobni még emberelőnyben sem, a házigazdák, élve a létszámfölény kínálta előnnyel, kiegyenlítettek (3-3). Ráadásul a kispestiek elveszítették a szövegelésért cserével végleg kiállított alapemberüket, az egyébként vállsérüléssel bajlódó válogatott Szivós Mártont.

A nagyszünetet követően a kapusok - a válogatott Nagy Viktor, illetve a kétszeres olimpiai bajnok Gergely István - nagyon jól teljesítettek, emiatt kevés gól esett, egészen a negyed közepéig. Ekkor a másodszor eredményes Gór-Nagy Miklós nagy lökettel késztette megadásra a Vasas kapusát (3-4). A játékrész zárásaként Boskovic pattintása is célt ért (4-4).

A befejező nyolc percben Vörös Viktor centerből betalált (5-4), de válaszul Bátori Bence nagyon messziről tökéletesen dobott a bal felső sarokba (5-5). Emberelőnyből viszont Kovács Róbert, majd Vörös is megint betalált (7-5), így végül a hektikus, sok kiállítással tarkított csatában a hatékonyabban hajrázó Vasas diadalmaskodott.

További eredmények:
ASI - BVSC-Zugló 9-9 (1-2, 3-2, 3-3, 2-2)
ZF-Eger - Bodrogi Bau-Szentesi VK 18-9 (6-3, 2-2, 4-3, 6-1)
OSC - PVSK-Fűszért 7-10 (1-2, 2-2, 2-2, 2-4)
Debrecen Fujitsu - ÚTE 12-5 (0-1, 5-1, 4-1, 3-2)
Szeged-Beton VE - FTC-Fisher Klíma 10-9 (1-2, 3-3, 3-1, 3-3)