Vágólapra másolva!
Fáj neki, hogy még a férfikézilabda-válogatott bő keretébe se került be, de Puljezevics Nenad úgy érzi, amióta két éve, a horvátországi vébén kinyitotta a száját, a magyar nemzeti csapatnál fekete bárány lett. A Hannover 37 éves kapusa szerint még van két jó éve aktív játékosként, utána szeretne edzősködni, akár Szegeden is.

Puljezevics Nenad hét évig erősítette a Pick Szeged férfikézilabda-csapatát, a távozása után előbb Szerbiában védett, két éve pedig Németországban szerepel. A magyar válogatott kapussal a Délmagyarország készített interjút, amelyben a 37 éves sportember elmondta, rosszul esett neki, hogy az utóbbi időben a nemzeti csapattól senki sem kereste.

"Se Mocsai Lajos kapitány, se Sinka László, a szövetség elnöke sem beszélt velem. Rosszul esett, mert amikor segíteni kellett a magyar csapatnak, akkor mindig jöttem, játszottam. Legalább egy telefont megereszthettek volna, hogy mi van velem, hogy megy a védés. Sajnos elfelejtettek" - mondta, hozzátéve, a hetedik hely szép és jó eredmény.

"Két éve, a horvátországi világbajnokságon egyszer már kinyitottam a számat, akkor sokan megsértődtek. Azt mondtam, engem nem motivál az, hogy nyerünk egy meccset, utána pedig elégedetten hátradőlünk. Mindig hiányoltam a komoly célokat, pedig a magyar válogatott képes lenne komoly célok elérésére. Miért nem lehet azt megfogalmazni, hogy legyünk a négy között, játsszunk elődöntőt? Miért kell megelégedni a hetedik hellyel? Nekem ezzel lett tele a hócipőm, sohasem szerettem a langyos vizet. Az álmom lett volna egy olimpiai szereplés, azért vállaltam a védést a magyar válogatottban, ez nem jött össze, ezért fakadtam ki Zágrábban a vb-n. Érdekes módon azóta elfelejtettek, nem is keresnek, fekete bárány lettem."

Puljezevics úgy véli, két jó éve még biztos lesz aktív játékosként, de Hannoverben már kapusedzőként is dolgozik.

"Ha most azt mondanák, hogy holnaptól én vagyok a Pick edzője, akkor egyből csomagolnék, és mennék. Ki tudja, mit hoz a jövő? Lehet, hogy egyszer még ülök a szegedi kispadon, akár mint edző vagy kapusedző" - tette hozzá.