Vágólapra másolva!
A Dávid Kornél vezette magyar csapat 92-92-es döntetlent játszott a Vlade Divac irányította együttessel a szombati All Star-kosárgála első mérkőzésén. A nap főmeccsén a magyar válogatott legyőzte a Magyarországon játszó légiósokat.

A Sportmax 2-ben rendezett kosaras gálaest programjának nyitányaként a Vlade Divacot felvonultató, s a hazánkban játszó, illetve edzősködő délszláv kosarasokat tömörítő Divac Team csapott össze a jobbára az 1999-es franciaországi Eb-n szerepelt magyar válogatott veteránjaiból verbuvált Dávid Teammel.

Bár ide-oda hullámzott az eredmény, az utolsó másodpercekben értékesített Kálmán László-büntetőkkel igazságos döntetlen született - senki sem igényelte a hosszabbítást.

Dávid Kornél Team - Vlade Divac Team 92-92 (29-23, 24-25, 22-20, 17-24)
keretek: Dávid Kornél, Gulyás Róbert, Czigler László, Bencze Tamás, Pankár Tibor, Németh István, Kálmán László, Mérész Tamás, Góbi Henrik, Gémes Levente, illetve Vlade Divac, Zarko Paspalj, Dzunics Braniszlav, Dragan Aleksic, Boris Maljkovic, Zoran Kmezic, Dragoljub Krivacevic, Gordan Filipovic, Bojan Lapov

A zsákolóversenyt az amerikai Tony Crocker, az Albacomp 201 centis, 23 éves bedobója nyerte klubtársa, a magyar válogatott centere, a 208 centis, 21 éves Keller Ákos előtt. Először holtversenyt hirdettek a két fehérvári fiatalember között, aztán Crocker kierőszakolta a "tie-breaket", és ebben jobbnak bizonyult egy valóban látványos zsákolással, amelynek során a lába alatt húzta át a labdát.

A fő műsorszámot, magát az All-Star meccset a magyar válogatott úgy nyerte meg egyetlen kosárnyi különbséggel a légiósokkal szemben, hogy már húsz ponttal is vezetett a negyedik negyedben.

Magyar válogatott - Idegenlégiósok 169-167 (43-39, 47-42, 42-44, 37-42)
keretek: Szabó Zsolt, Horváth Ákos, Vojvoda Dávid, Wittmann Krisztián, Fodor Márton, Hanga Ádám, Molnár András, Soós Gábor, Tóth Gergely, Tóth Ádám, Báder Márton, Csorvási Milán, Keller Ákos, illetve Obie Trotter, Rashad Bell, Antonio Crocker, Jibril Hodges, Brooks Sales, Brendan Winters, Daniel Werner, Rashad Bell, Brane Savic, Mikalaj Alekszejev, Darian Townes, Joshua Wilson, Thomas Kelley

A meccsen a védekezés teljesen hiányzott, sőt, még olyan furcsaságok is előfordultak, mint a soproni Thomas Kelley szerepvállalása - játékvezetőként. Igaz, csak három perc erejéig, de még ez a közjáték sem volt elegendő ahhoz, hogy kiegyenlítsenek a légiósok. A meccs legjobbjának, az MVP-nek a 29 pontig jutó Hanga Ádámot (Albacomp), a legjobb külföldinek Tony Crockert - ugyancsak Albacomp - választották.