Vágólapra másolva!
Csütörtök este nagy csatában hosszabbítás után szerezte meg a 9. helyet a férfikézilabda-világbajnokságon Norvégia együttese, amelynek keretéből a helyosztón hiányzott Frank Löke. A beállóst egy szerda esti szponzori vacsorát követően hazazavarta a szakvezetés, a játékos állítólag teljesen részegen, késő este került ágyba.

Szerda este a válogatott szponzoraival együtt vacsorán vett részt a norvég férfikézilabda-válogatott, amelyet követően Robert Hedin szövetségi kapitány közölte a csapat beállósával, Frank Lökével, azonnal távoznia kell a világbajnokságról. A hírek szerint a játékos sokat ivott és részegen, késő este került ágyba.

"Csak azt ittuk, amit a vacsorán rendeltünk" - nyilatkozta Löke a norvég TV2-nek. "Egy asztalnál ültem Hedinnel, ha úgy gondolta, mondhatta volna akkor, hogy sok alkoholt ittam."

Löke a vacsorát követően egy spanyol játékos szobájába ment, későn került ágyba, azt elismerte, utóbbiban hibázott. "Amikor másnap Hedin bejelentette, megsértettem a szabályokat, ezért kitesz a keretből, ledöbbentem. Egy 31 éves játékost így kitenni tipikusan norvég megoldás, máshol nem történhetett volna meg" - tette hozzá.

A norvég válogatott - Löke nélkül - csütörtökön hosszabbítás után verte Szerbiát és végül a 9. helyen végzett.