Vágólapra másolva!
A vasárnap este benevezett Pérez Carlos Gulyás Péter helyére került be a svédországi férfikézilabda-világbajnokság középdöntőjében szereplő magyar válogatottba, így a késő délután, 18.15-kor kezdődő Németország elleni mérkőzésen a Veszprém jobbátlövője biztosan pályára lép.

A Veszprém veterán balátlövője tervezett csere volt Mocsai Lajos együttesében. A kapitány azért várt eddig a szerepeltetésével, mert csak három vb-mérkőzésre kapott engedélyt klubjától, az MKB Veszprémtől.

A Kézi.hu szakportálnak Nemcsik Balázs csapatvezető elmondta, a csere adminisztrációs részről vasárnap későn este rendben megtörtént, ám Mocsai Lajosnak a késői időpont miatt már nem volt módja közölni a csapattal döntését, ezért nem került nyilvánosságra. A szakvezető hétfőn délben ült le csapatértekezletre a játékosokkal, ekkor tudta meg a válogatott, hogy Gulyás helyére érkezik Pérez.

A 39 éves játékos a 18.15-kor kezdődő, német csapat elleni sorsdöntő középdöntős összecsapáson mutatkozik be a világbajnokságon.

Az, hogy Gulyás került ki a keretből, kissé meglepő. Noha várható volt, hogy a három jobbszélső közül esik valakire Mocsai Lajos választása, de talán érthetőbb lett volna Harsányi Gergely vagy Iváncsik Tamás mellőzése (esetleg a sérült Katzirz Dávidé vagy azé a Gál Gyuláé, akinél védekezésben Schuch Timuzsin, támadásban pedig Zubai Szabolcs is jobb teljesítményt nyújt eddig a vébén).

Gulyás korábban jobbátlövőként is szerepelt, a Veszprémben azonban ezt a posztot légiósok oldják meg évek óta, így került szélső pozícióba. De egy próbát talán megért volna a szerepeltetése lövőként, főleg, hogy a statisztikák szerint ez a válogatott leggyengébb posztja.

A magyar csapat jelenleg ötödik az I. csoportban, s a szombaton Izlandot legyőző német együttest mindenképpen le kell győznie ahhoz, hogy maradjon esélye a legjobb hét között végezni, ezáltal pedig kivívni az olimpiai kvalifikációs tornán való szereplés jogát.