Vágólapra másolva!
Szoros első félidőt követően simán nyert a Veszprém a vendég Szeged ellen a Budapest Bank férfikézilabda-liga keddi rangadóján.

Eredmény, férfi NB I, alapszakasz, utolsó forduló:
MKB Veszprém - Pick Szeged 34-26 (17-17)
MKB Veszprém:
Fazekas - Iváncsik T. 2, Sulic 3, Lusnyikov, Lapcevic 1, Terzic 5, Iváncsik G. 7/4. Csere: Peric (kapus), Eklemovics 3, Vilovski 2, Gulyás 5, Sesum 5, Perez 1, Korazija
Pick Szeged: Marjanac - Stranovsky 1, Krivokapics 3, Andjelkovic 5, Herbert 4, Katzirz 4, Zvizej 7/3. Csere: Liszkai (kapus), Vadkerti 1, Osmajic, Nenadic 1
hetesek: 5/4, illetve 5/3
kiállítások: 16, illetve 6 perc

Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, többször vezetett a vendégcsapat is, a szünet után azonban a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre készülő, címvédő és a hazai bajnokságban százszázalékos Veszprém pár perc alatt elhúzott.

A házigazdák sorozatban hat gólt lőttek, miközben a Szeged egyet sem, ezzel pedig gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A különbség a végére 8 találatnyira nőtt.

A két csapat az összecsapást megelőzően a veszprémi aréna előtt közösen megkoszorúzta a tavaly meggyilkolt Marian Cozma szobrát.

"A Szeged az edzőváltás után sok új elemet épített be a játékába, ezúttal a 3-2-1 típusú komplett védelmet választotta a kolléga. Ez ellen nehéz játszani, az első félidőben a belső területeken hagytuk magunkat lebirkózni. Nagy problémáink voltak a védőjátékkal, nem tudtunk mit kezdeni a beállójukkal, aki a védelmünk mögött nagy területeket szabadított fel. Peric pályára lépése után a védőjáték jelentősen javult, támadójátékban pedig Eklemovic és Gulyás segítségével egy rendkívül jó második félidőt produkáltunk" - nyilatkozta a klub honlapján Mocsai Lajos, a Veszprém vezetőedzője.

Forrás: foto24.hu
Forrás: foto24.hu

Forrás: foto24.hu

Dragan Djukic, a Szeged edzője: "Gratulálok a veszprémieknek a győzelemhez és a csodálatos atmoszférához. Második félidő elején veszítettük el a mérkőzést, amikor nem tudtunk válaszolni a játékukra. A kapusteljesítményünk sokkal rosszabb volt az ellenfélénél."