Vágólapra másolva!

Visszavágott a Vasas pólócsapata a Panioniosznak

Hét góllal győzött görög vendége, a Panioniosz ellen a Vasas férfivízilabda-csapata az Euroligában, így teljesítette az alapfeltételt ahhoz, hogy főtáblás csoportjából még továbbjuthasson a legjobb nyolc közé.

Eredmény, Euroliga, főtábla, B csoport, 5. forduló:
TEVA-VasasPlaket - Panioniosz (görög) 14-7 (3-2, 3-1, 4-1, 4-3)
a magyar góldobók:
Hosnyánszky 6, Kovács, Katonás 2-2, Hőna, Varga Dániel, Decker, Létay 1-1

Az athéni vereség eleve elegendő ösztönző erőt adhatott a piros-kékeknek a budapesti összecsapáshoz, de a visszavágás abból a szempontból még fontosabb volt, hogy csakis a 3 pont itthon tartásával éltethette tovább a negyeddöntőbe jutási reményeit az angyalföldi alakulat. Sorsa azonban ezzel együtt sem csak rajta múlott, hanem azon is, hogy miként végez a négyesben vezető montenegrói Primorac Kotor otthonában a horvát Jug Dubrovnik szombat este.

A Komjádi uszoda átalakítása miatt a Szőnyi úton játszó Vasas az elején kétszer is hátrányba került (0-1, 1-2), aztán viszont átvette az irányítást, és egyik olimpiai bajnoka, Hosnyánszky Norbert révén - aki négyszer is betalált, összesen pedig hat (!) gólt lőtt -, valamint a kétszer eredményes Kovács Róbertnek köszönhetően a nagyszünetre fordított 6-3-ra.

A folytatásban a görögök egyre kisebb ellenállást tanúsítottak, a Vasasban már a cserék is következmény nélkül szóhoz juthattak, s a különbség nagysága maradt az egyetlen nyitott kérdés.

később:
Primorac Kotor - Jug Dubrovnik 20.00

A B csoport állása:
1. Primorac Kotor 10,
2. Jug Dubrovnik 7,
3. Vasas 6,
4. Panioniosz 3 pont