Vágólapra másolva!
A kőkemény norvég telet remek körülmények ellensúlyozták a magyar nőikézilabda-válogatott érkezésekor Lillehammerben. Miközben a csapat első edzését végezte az Európa-bajnokság helyszínén, Szántó András csapatvezető rövid helyzetértékelést adott az [origo]-nak.

A magyar nőikézilabda-válogatott delegációja hétfőn délben menetrend szerint landolt Oslóban. A szövetség tájékoztatása szerint a norvég főváros repülőterén az Európa-bajnokság szervezői fogadták az együttest, onnan a küldöttség mintegy kétórás autóbuszozást követően, az előzetes terveknek megfelelően délután fél négykor megérkezett Lillehammerbe, a csoportmérkőzések helyszínére és elfoglalta szállását a Rica Victoria Hotelban.

"Nagyon kemény tél fogadott minket Lillehammerben, de erre fel voltunk készülve" - tudtuk meg Szántó András csapatvezetőtől, a szövetség alelnökétől. "Mínusz 15-16 fokos hidegben, és hóban érkeztünk, de ez nem tudott kifogni a lányok meleg öltözetén, illetve az őket belülről fűtő harci kedven. Mire becsekkoltunk, a szállodába már minden készen várt, a szobák nagyon kényelmesek, nincs okunk panaszra. A csapat sikerre készül a szlovénok elleni nyitómeccsen, aztán jöhet a franciák és a norvégok elleni csata. A szövetség által támasztott elvárás van a fejekben, mindenki ráhangolódott a kitűzött célra, az első nyolcba kerülésre."

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány hétfő este edzést tartott a csapatnak a meccsek helyszínén, a Hakons Hallban. Kedden délelőtt is lesz egy átmozgató foglalkozás, majd a gárda 18.15-kor, a Szlovénia elleni mérkőzéssel megkezdi szereplését az Európa-bajnokságon.

A magyarok csoportmérkőzései:
December 7., kedd:
18.15: Magyarország - Szlovénia

December 8., szerda:
18.15: Franciaország - Magyarország

December 10, péntek:
20.15: Norvégia - Magyarország