Vágólapra másolva!
Az Euroliga-győztes olasz Pro Recco nyerte a férfivízilabda Európai Szuperkupát, miután Triesztben kilencgólos győzelmet aratott a LEN-kupa-győztes montenegrói Cattaro felett. A Reccóban szerepet kapott mindhárom magyar olimpiai bajnok.

Európai Szuperkupa:
Pro Recco - Cattaro 13-4 (4-1, 3-1, 3-0, 3-2)
Trieszt, vezette: Koganov (azeri), Sztavropulosz (görög)
Pro Recco: Tempesti, Buric 2, Madaras 1, Perrone 1, Kásás, Felugo, Filipovic 1, Figlioli, Benedek 1, Zlokovic 1, Ivovic, Molina 4, Nikic 2. Vezetőedző: Porzio
Cattaro: Krivokapic, Vicevic 1, Vico, Zivkovic, Bitter, Bjelobrkovic, Barba 1, Budjen, Bebic, Paunovic, Doncic, Vrbica 2, Pavlovic. Vezetőedző: Vicevic
gól emberelőnyből: 3/6, illetve 2/4

"Nagyon sima mérkőzés volt, már az elején elhúztunk 5-1-re, esélyük nem volt a montenegróiaknak" - értékelte a meccset az [origo]-nak Madaras Norbert, a Pro Recco magyar légiósa. "Az én gólommal indult a gólgyártás, a szokásos helyemről találtam be. A Cattaro alaposan meggyengült a LEN Kupa-győzelmük óta, lelőtték az egyik vezetőjüket a nyáron, idén már nem számíthatnak a korábbi sikerekre a szurkolóik."

A kétszeres olimpiai nincs benevezve az olasz bajnokságra, így már nagyon várta decembert, mivel ilyenkor sűrűsödik a nemzetközi program. "Hozzászoktam már ehhez, hiszen tavaly sem játszottam a bajnokságra. Szombaton viszont újra meccs, jön hozzánk a Budva az Euroligában, januártól pedig kéthetente játszunk, így azért nem lesz olyan nagy szünet a találkozók között."

A bajnokságban a három magyar közül Benedek Tiborra támaszkodhat a klub, míg Madaras mellett Kásás Tamás is csak a nemzetközi kupákban játszik. A Recco a Savonával holtversenyben vezeti az olasz ligát. "Január 4-én játszunk a Savonával, akkor eldől, hogy ki a jobb. Egyébként a Reccót sokkal erősebbnek tartom, ez az előző idényben is bebizonyosodott a szezon végére" - mondta Madaras.