Vágólapra másolva!
A férfikézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 7. fordulójában a Pick Szeged hazai pályán 37-34-re verte a fehérorosz Dinamo Minszket. A hazaiaknál Frantisek Sulc 17 gólig jutott.

Férfi BL, 7. forduló, C csoport:
Pick Szeged - Dinamo Minszk (fehérorosz) 37-34 (20-18)
Szeged, 3000 néző
v.: Dinu, Din (románok)
Szeged: Mikler, Tatai (kapusok) - Stranovsky 1, Lékai 5, Sulc 17/3, Zubai 1, Katzirz 5, Vadkerti 1, Bajorhegyi, Herbert, Törő 3, Baláz, Grünfelder, Butenko 4
Dinamo Minszk: Koshovij, Petkevicius (kapusok) - Rutenka 4, Silovic 3, Babicsev 2, Cepulis 4, Pukoszki 9/1, Kazhaneuszki 2, Atman 5/1, Onufrijenko 4, Tsitou 1
hetesek: 5/3, illetve 4/2.
kiállítások: 10 perc, illetve 18 perc

Minszki góllal indult a találkozó az Újszegedi Sportcsarnokban, Atman révén 1-0-ra és 2-1-re is vezetett a Dinamo, de ezután a szegediek percei következtek. Frantisek Sulc vezérletével a hazaiak előbb két, majd a 11. percben már öt góllal vezettek (15-10). A Pick azonban korán el akarta a dönteni a találkozót, így erőltette a gyors letámadásokat, melyekből több kimaradt, a Minszk pedig egyenlített, mivel a kapuban jól kezdő Mikler Roland teljesítménye is visszaesett (18-18). A szünet előtti utolsó percben a Szeged megrázta magát, és végül kétgólos előnyt kovácsolt össze (20-18). Sulc majdnem tökéletesre hozta a félidei teljesítményét, hiszen 12 lövéséből 11 gólt szerzett.

A második félidőben Skaliczki László, a szegediek vezetőedzője változtatott kapusposzton, és Mikler helyett Tatai Péter küldte be, aki rögtön az első négy lövést - közte egy büntetőt - hárította. A gólcsendet Butenko törte meg kettős emberhátrányból (21-18). A Pick végig két-három gól távolságban tartotta a Minszket, mígnem a találkozó végére ismét ötre nőtt a különbség (37-32), Frantisek Sulc végül 17 gólnál állt meg.

Azért lett volna jó, ha négynél többel nyer a Szeged, mert a minszki meccsen a Dinamo 33-29-re győzött. A vendégek azonban két gólt lefaragtak a végső sípszóig, így ha a végelszámolás esetleges pontazonosságánál számít az egymás elleni eredmény, akkor kedvezőbb helyzetben lesznek a Szegednél.

A Pick Szeged a 8. fordulóban a svájci Schaffhausen vendége lesz február 19-én.

Skaliczki László, a Szeged edzője: "Nehéz sorozatban vagyunk, és a Minszk is rutinosabb lett a sorozatos BL-terhelésnek köszönhetően, így nem volt könnyű a helyzetünk. Sulc extra teljesítménye mellett amikor kellett, Katzirz és Lékai is hozzátett a góljainkhoz, ennek és közönségünknek is köszönhető a siker. Örülök a nyolc pontnak, de továbbra is dolgozunk a hiányosságaink kiküszöbölésén."

Szergej Bebesko, a Minszk mestere: "Érdekes, sokgólos meccs volt, közönségszórakoztató játékkal rukkolt elő mindkét csapat. Támadásban nem tudtunk mit kezdeni a Pick Szegeddel és Sulc teljesítményével, elsősorban neki köszönhetik és a közönségük támogatásának a sikert."


A csoport állása:
1. Csehovszki Medvegyi (orosz) 11
2. Valladolid (spanyol) 10
3. PICK SZEGED 8
4. Aalborg (dán) 4
5. Schaffhausen (svájci) 3
6. Dinamo Minszk (fehérorosz) 2

A Schaffhausen (svájci)-Aalborg (dán) mérkőzést vasárnap játsszák.