Vágólapra másolva!
Soron következő két Európa-bajnoki középdöntő-mérkőzését egy kapussal kell megvívnia a román nőikézilabda-válogatottnak, miután a horvátok elleni, hétfői összecsapáson súlyos térdsérülést szenvedett Paula Ungureanu. Új játékost azonban csak a helyosztók előtt nevezhet az együttes.

Nagy árat fizetett Horvátország 31-22-es legyőzéséért a román nőikézilabda-válogatott, amely súlyos sérülés miatt elveszítette első számú kapusát. Paula Ungureanu a 46. percben sérült meg, amikor egy lerohanás végén a gólt szerző Lidija Horvattal ütközött. A valceai kapus - aki korábban megfordult a Dunaferrben is - hatalmas sikítással esett össze, ölben kellett levinni a pályáról, a hírek szerint bal térdében elszakadtak a szalagok.

Miután az Európa-bajnokság szabályai értelmében, új játékost csupán a csoportkör végén, illetve a középdöntők után lehet nevezni, komoly bajba került a román együttes. A csoportkörben megsérült Cristina Varzaru helyére ugyan Adriana Nicoleta Nechita megérkezett, de kapust csupán két mérkőzés múlva a helyosztókra nevezhet Radu Voina szövetségi kapitány.

Ez azt jelenti, hogy Montenegró és Oroszország ellen Talida Tolnai maradt egyedül bevethető, a két összecsapás után érkezhet mellé még a Tomis Constanta hálóőre, Andreea Mihaela Smedescu.

"Amikor Paula megsérült, ugyanazt a fájdalmat éreztem, mint ő. Volt már súlyos sérülés pályafutásom során, emlékszem az érzésre" - mondta a Gazeta Sporturilornak Tolnai. "Nagyon sajnálom Paulát, de ilyen a sport. Isten velünk lesz, és komoly erőt ad nekem, mert szüksége lesz rám a lányoknak."

A nőikézilabda-Eb keddi programja:
középdöntő, 2. forduló, I-es csoport (Larvik):
Románia - Montenegró 16.45
Spanyolország - Oroszország 18.45
Dánia - Horvátország 20.45

II. csoport (Lillehammer):
Hollandia - Magyarország 16.15
Svédország - Franciaország 18.15
Ukrajna - Norvégia 20.15