Vágólapra másolva!
Öt női és öt férfi játékos maradt állva az évtized kézilabdázója címért folytatott harcban, a drukkerek december 29-ig, a Sportface Kézilabda Gáláig szavazhatnak. A jelöltek között van többek között a 2005-ben tragikus autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anita mellett Görbicz Anita, Pálinger Katalin, Pérez Carlos és Nagy László is.

Az évtized kézilabdázója címről a Kézi.hu szakportál olvasói döntenek, akik a versenyben maradt öt-öt női, illetve férfi játékosra szavazhatnak. A tíz klasszis között már nincs nemenkénti bontás, a legtöbb szavazatot kapó kézilabdázó nyeri el a címet, amelyet ünnepélyes keretek között a debreceni Főnix-csarnokban, a Sportface Kézilabda Gálán adnak át a szervezők.

Versenyben maradt még Görbicz Anita, Kulcsár Anita, Pálinger Katalin, Radulovics Bojana, Vérten Orsolya, Fazekas Nándor, Pérez Carlos, Nagy László, Iváncsik Gergő és Pásztor István.

A gálán a nem mindennapi mérkőzések sorában a Best of Loki - Best of Loki párharc lesz az első. A Főnix-csarnok közönsége láthatja a kilencvenes években EHF-kupát nyert debreceni kézis kedvenceket (Csapó Erika, Virincsik Anasztázia, Jeddi Mária), illetve az új évezredben csúcsra járatott futballklub egykori és mai klasszisait (Dzsudzsák Balázs, Sándor Tamás, Madar Csaba, Kerekes Zsombor, Dombi Tibor).

A csörgőlabda-bemutató, valamint a DSI és a Ferencváros szivacskézilabdázóinak mérkőzése után átadásra kerülnek a Magyar Kézilabda Szövetség díjai a 2010-es év legjobbjainak, ezt követően pedig különleges sztárparádéval emlékeznek a tíz évvel ezelőtti olimpiai döntőre. A csúcsmérkőzésen a 2000-es sydney-i olimpia két szupercsapata, Magyarország és Dánia méri össze erejét.

Forrás: MTI
Görbicz Anita 2005-ben volt már a világ legjobb női kézise is

Jegyek december 1-től 3600 forintos egységáron kaphatók országszerte az IBUSZ-irodákban, valamint a helyszínen (Debrecen, Főnix-csarnok, Kassai út 28.) és az Apolló moziban (Debrecen, Miklós u. 1.)

A Sportface Kézilabda Gála programja (2010. december 29., Debrecen, Főnix-csarnok):
18.00: Megnyitó
18.05: Best of Loki - Best of Loki (Debrecen kézilabdás és labdarúgó kedvencei egymás ellen, azaz Csapó, Jeddi, Virincsik vs. Sándor, Dombi, Dzsudzsák)
18.50: Csörgőlabda-bemutató
19.20: DSI - FTC szivacskézilabda-mérkőzés
19.35: Az évtized kézilabdázója díjátadás
19.50: Magyarország 2000 - Dánia 2000