Vágólapra másolva!
Maratoni mérkőzésen, hét hosszabbítás után győzte le 128-123-ra a Skidmore College a Southern Vermont kosárlabdacsapatát az amerikai egyetemi bajnokság harmadik ligájában. Volt, aki rosszul lett a meccs után, mások nem hitték el,  hogy mindez velük történik.

Miközben a Skidmore College csapata az öltözőben ünnepelte a heroikus győzelmet, az edző, Joe Burke arra figyelt fel, hogy egyik játékosának, Gerard O'Shea-nak összecsuklanak a lábai. "Rögtön odaugrottunk hozzá, hogy mi a baj. Azt mondta, nem tudott tovább talpon maradni, mert az egész teste begörcsölt" - idézte a trénert a Rivals.com.

Nem csak O'Shea-t fizikumát tette próbára a maratoni mérkőzés, a beszámolók szerint mindkét csapat játékosai ijesztően elkészültek az erejükkel, még arra is alig maradt energiájuk, hogy a végén megöleljék egymást.

A hét hosszabbítás rekordnak számít ebben az osztályban, korábban legfeljebb öt ráadásig jutottak a csapatok, de a többi egyetemi ligában is csak kétszer, 1956-ban (Black Hills-Yankton 80-79) és 1981-ben (Cincinnati-Bradley 75-73) volt példa ennyi túlórára. A Vermont védője, Lance Spratling a mezőnyből egyedüliként mind a 75 percet végigjátszotta, ezzel szintén rekordot állított fel.

"Csak néztünk egymásra, hogy ez most tényleg megtörténik?" - mondta a Skidmore kosarasa, Terron Victoria a Poststar.com-nak.

"Próbáltan tartani bennük a lelket" - emlékezett Burke edző, akinek ez az első szezonja a csapat élén. "A meccs után azt mondtam a srácoknak, hogy éljék át és élvezzék ki a következő napokat, hiszen egy olyan esemény részesei voltak, amelyet valószínűleg életük végéig emlegetni fognak."