Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC szombaton hazai környezetben magabiztosan győzött az orosz Zvezda Zvenyigorod ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben, így már biztosan ott lesz a sorozat középdöntőjében, a legjobb nyolc között. Az ETO a jövő szombati záráson a szlovén Krim Ljubljanát fogadja, amennyiben győz, akkor a csoport élén végez.

Eredmény, női kézilabda, BL, 5. forduló, D csoport:
Győri Audi ETO KC - Zvezda Zvenyigorod (orosz) 33-22 (19-12)
Győr, 2000 néző
v.: B. Methe, R. Methe (németek)
gól: Görbicz 7/3, Amorim 6, Bradeanu 4, Spiridon 5, Vérten 4, Mraviková 3, Gros 1, Kovacsics 1, Mayer 1, Szegedi 1, illetve Szen 7/2, Gruzdeva 5, Vetkova 3/3, Volnukina 2, Kuznyecova 2, Karpenko 1, Koroljeva 1, Vinogradova 1
hetesek: 4/3, illetve 9/5
kiállítások: 8, illetve 10 perc

Támadásban nagy lendülettel, védekezésben pedig rendkívül fegyelmezetten kezdett Konkoly Csaba együttese, így az ötödik percben már jelentős volt a magyar bajnok előnye (5-0). Az oroszok csak nagyon nehezen kerültek helyzetbe, ez pedig Pálinger Katalinnak adott lehetőséget arra, hogy hárítsa az átlövéseket, ezeket pedig meg is oldotta.

A vendégek ezt követően valamivel jobban teljesítettek, ám a huszadik perc után így is magabiztos volt a magyar előny (14-6).

A félidőt jelző dudaszó pillanatában még Ana Gros volt eredményes, így 19-12-vel fordultak a csapatok.

A fordulást követően állandósult a csapatok közti különbség, az oroszok még emberelőnyből sem tudtak faragni hátrányukból, nagyon jól pörgött a magyar bajnok. A vendégek láthatóan kissé elkeseredtek attól, hogy a Győrnek minden egyes lépésükre van válasza, ekkor már tíz gól volt a különbség (30-20).

Az utolsó néhány percben a győri közönség felállva tapsolta a kedvenceket, akik erre tökéletesen rászolgáltak.

A csoport másik mérkőzésén:
Krim Ljubljana (szlovén) - Podravka Koprivnica (horvát) 26-22 (12-12)