Vágólapra másolva!
A Debrecen óriási csatában, 28-26-ra kikapott az osztrák Hypo NÖ otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában, így biztosan csoportja utolsó helyén végez, és nem folytathatja szereplését a nemzetközi kupákban.

Eredmény, női kézilabda, BL, 5. forduló, B csoport:
Hypo NÖ (osztrák) - DVSC-Korvex 28-26 (15-14)

Mindkét csapat nehéz helyzetből várta a találkozót, mivel négy forduló után csupán két-két pontot gyűjtöttek csoportjukban, s az újabb vereség az utolsó helyet, és a búcsút jelentette volna számukra.

A mérkőzést nagy iramban kezdték a felek, s ugyan az elején az osztrákok voltak pontosabbak, a Debrecen hamar magához tért, és egyenlített. Mindkét együttesnél jobb és rosszabb periódusok váltották egymást, néhány percig a hazaiak, majd a magyarok domináltak, egyik gárda sem tudta leszakítani a másikat. A szakasz vége előtt hét perccel még Köstner Vilmos tanítványai vezettek két góllal, a szünetre mégis Hypo vonulhatott egygólos előnnyel (15-14).

A második félidőt álmosan kezdte a magyar együttes, az osztrákok pedig eredményes játékkal gyorsan négy gólra növelték az előnyüket. Még mielőtt nagy lett volna az ijedtség, a DVSC magához tért, s a játékrész közepére egyenlíteni tudott, sőt a 47. perc végén a kiválóan játszó Bognár találatával 22-21-re ismét a hajdúsági együttes vezetett.

Ezt követően aztán újra pontatlanná vált a magyar csapat, a Hypo pedig pontos támadásokkal néhány perc alatt nem csupán fordított, de háromgólos előnyhöz jutott. A hajrában mindent megpróbált a DVSC, egy perccel a lefújás előtt egy gólra felzárkózott, ám a legfontosabb pillanatokban az osztrákok kapusa hárítani tudott, s kétgólos Hypo-sikerrel zárult a mérkőzés.

A csoport utolsó helyén álló Debrecen a nyitófordulóban hazai pályán 22-21-re győzött a Hypo ellen, így az egymás elleni összevetésben az osztrákok a jobbak, ami azt jelenti, hogy akkor sem előzheti meg riválisát, ha az utolsó fordulóban győz, a Hypo pedig veszít, s a KEK-ben sem folytathatja szereplését.

A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, míg a harmadikok átkerülnek a KEK nyolcaddöntőjébe.