Vágólapra másolva!
Nyílt levélben álltak ki a válogatottságot továbbra sem vállaló Nagy László mellett a magyar férfikézilabda-válogatott játékosai. "Kivétel nélkül mindenben egyetértünk Nagy László megállapításaival" - írják a játékosok, akik tárgyalni akarnak a kéziszövetséggel a válogatott körülményeinek javítása érdekében.

"A magunk részéről nem szeretnénk sem botrányt okozni, sem tovább görgetni a 'Nagy-ügyet', viszont az eset felvet problémákat, amelyek megoldásra várnak. Mindannyian egy irányba húzunk: eredményes válogatottban szeretnénk szerepelni. Csapatunk összetartó közösség, ezen a tényen nem változtathat semmiféle külső körülmény. De: kivétel nélkül mindenben egyetértünk Nagy László megállapításaival, amelyek a válogatott körülményeire, lehetőségeire vonatkoznak" - áll a Kezi.hu oldalon közzétett levélben, amelynek végén a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai aláírás áll.

Nagy László, aki utoljára 2009. június 21-én játszott a válogatottban, kedden ugyancsak nyílt levélben közölte, hogy továbbra sem áll a nemzeti csapat rendelkezésére, mert nem változtak meg azok a feltételek, amelyeket csapatkapitányként jelzett a szövetségnek. A Barcelonában játszó volt átlövő a játékosok alacsony napidíját és elégtelen biztosítását kifogásolta.

A kézilabda-szövetség szerdán reagált Nagy levelére, azt állítva, hogy a válogatott játékosok állami forrásból folyamatosan "igen tisztességes, rendszeres havi ellátásban részesülnek", az egyik biztosítóval kötött szerződés pedig "tisztes kártérítés kifizetését teszi lehetővé a sérülést szenvedett játékos számára".

A csütörtöki közlemény alapján azonban a játékostársak Nagynak adnak igazat. "Reményeink szerint ez a helyzet egy folyamat kezdete, amely során mindenki mindent megtesz annak érdekében, hogy a válogatott minél eredményesebben szerepelhessen - már a svédországi világbajnokságon is. Mi, játékosok mindezt a pályán és az edzéseken tudjuk bizonyítani. Ugyanakkor nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is a megoldások hívei vagyunk: éppen ezért párbeszédet kezdeményezünk a magyar válogatott működési feltételeit, menedzselési kérdéseit illetően a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Szeretnénk, ha mindkét fél őszintén elmondaná a véleményét, de ami még fontosabb: a lehetőségeit és az igényeit is. Bízunk benne, hogy levelünk minél rövidebb időn belül elindítja a változásokat. (...) A válogatott tagjai a továbbiakban a média számára ebben a kérdésben nem szeretnének nyilatkozni, az ügyet a nyilvánosság felé jelen levelünkkel lezártnak tekintjük."