Vágólapra másolva!
A Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE közleménye szerint a soron következő, hogy a Szekszárd elleni bajnoki mérkőzésen az eddigi edző, a nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányaiként is dolgozó Mátéfi Eszter helyett segítője, Bohus Bea fogja irányítani a nőikézilabda-együttest. Mátéfivel hivatalosan nem bontott szerződést a klub.

A keddi, Dunaújváros elleni hazai vereséget követően a Kézi.hu szakportál megszólaltatta Szabó Károlyt, a békéscsabai klub elnökét, aki akkor úgy fogalmazott, a bajnoki szünetig nincs értelme változtatásokkal foglalkozni.

"Egyelőre azon vagyunk, hogy a hátralévő, Szekszárd elleni mérkőzésünket megnyerjük, és nyugodtan vonuljunk el a decemberi szünetre. Rendeznünk kell a sorainkat, az egységességet kell visszahozni, ami mindig is jellemezte a békéscsabai kézilabdázást. De igazából minden csak a játékosokon múlik, ők tudnak tenni egyedül a sikerekért."

Ezek után az internetes fórumokon megjelentek a pletykák, miszerint Mátéfi Eszter távozik a csapat éléről, ezt a klub egy közleménnyel valamelyes megerősítette, bár hivatalosan nem bontottak szerződést a szakvezetővel.

"A Dunaújváros elleni hazai vereséget követően megbeszélést folytatott egymással Mátéfi Eszter vezetőedző és a Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE vezetése. A felek értékelték az elmúlt időszak történéseit, hiszen a csapat vezetőedzője a női válogatott szövetségi kapitányaként komoly feladat előtt áll, mivel a nemzeti csapat november 22-én megkezdi a felkészülést a decemberi Európa-bajnokságra" - áll a közleményében.

"Mátéfi Esztert érthetően megviselte az elmúlt hetek sikertelensége, ezért a klubvezetés úgy döntött, hogy a soron következő Szekszárd elleni bajnoki mérkőzésre az edzői teendők ellátásával Bohus Beáta másodedzőt bízza meg. Ezt a lépést a klub és Mátéfi Eszter a magyar női kézilabda válogatott érdekében hozta meg. A klubvezetés az elkövetkező napokban áttekinti a kialakult helyzetet, és valószínűleg az eddigi célok is újraértékelésre kerülnek. Az elmúlt hetek váratlan vereségeinek következtében veszélybe került az eddigi célkitűzés, és az elnökség ennek megfelelően kívánja megtenni az elkövetkező hetekben a megfelelő lépéseket a bajnokság hátralévő részére vonatkozóan."

Mátéfi Eszter az Olimpija Ljubljanával szembeni EHF-kupa-fiaskót követően egyszer már lemondott posztjáról, amelyet akkor az elnökség nem fogadott el. Az [origo]-nak adott keddi interjújában elmondta, a nyártól már csak egy munkára szeretne koncentrálni, de még nem tudja, a Békéscsabát vagy a szövetségi kapitányi posztot válassza.

"Egyszerűen nincs időm regenerálódni. Amikor felkértek a szövetségi kapitányi posztra, sok szakembernek kikértem a véleményét. Nem akadt senki, aki ne támogatott volna. Persze feltették a kérdést, hogy bírom majd a kettős terhelést, de úgy gondoltam, lehet végezni így is a munkát. Aztán ahogy jöttek a feladatok, telt az idő, rájöttem, ideig-óráig megoldható a kettősség, de hosszabb távon nem" - mondta.