Vágólapra másolva!
Az Eger lesz a Honvéd ellenfele a férfivízilabda Theodora Magyar Kupa vasárnapi döntőjében, miután szombaton, a Szőnyi úti uszodában nagy fölénnyel verte a Szegedet.

Theodora férfi Magyar Kupa, elődöntő:
ZF-Eger - Szeged-Beton VE 9-3 (2-0, 0-0, 2-1, 5-2)

A vidéki élcsapatok rangadóján remek védekezéssel 2-0-ra vezetett az Eger az első két negyedet követően, Szécsi egyszerűen megbabonázta a szegedi játékosokat. Fordulás után Török még szépített, de a hevesi alakulat egy 5-0-s sorozattal eldöntötte a fináléba jutás kérdését.

A kanadai Graham duplázott, Hosnyánszky nyolcméteres csavargólja remekbe szabott találat volt. A 7-1-es egri vezetés után már mindkét oldalon teher nélkül pólózhattak a játékosok, így többször is hálóba találtak a lövések.

A másik elődöntőben:
Groupama-Honvéd - FTC-Fisher Klíma 9-7 (1-1, 3-1, 3-3, 2-2)

A korábban hétszer MK-győztes Honvéd - amely az elődöntőbe jutásért a címvédő Vasast múlta felül - a második negyed végére került kétgólos előnybe, majd vezetését a hat találatot hozó harmadik szakaszban megőrizte, s az utolsóban sem engedte két gólnál közelebb ellenfelét. A mérkőzés legeredményesebb játékosa Bátori Bence volt, aki négyszer vette be a 17 MK-elsőséggel rendelkező Ferencváros kapuját.

Az FTC elnöke és vízilabda szakosztályának vezetősége az elődöntőt követően közleményben bírálta a játékvezetést - amely megítélése szerint "mélységesen átlépte minden sportszerűség határát" -, és felkérte a szövetséget, hogy vizsgálja meg a mérkőzés alatt történteket.

a vasárnapi program:
női döntő: Taylor and Nash Universitas Szeged - Hungerit-MetalCom-Szentesi VK 15 ó
férfi döntő: Groupama-Honvéd - ZF-Eger 17 ó