Vágólapra másolva!
Hiába vezetett 56 percen át a francia Montpellier, végül az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata 27-26-ra nyert, s három forduló után is százszázalékos a Bajnokok Ligájában.

Eredmény, férfiak, Bajnokok Ligája, B csoport, 3. forduló:
MKB Veszprém - Montpellier (francia) 27-26 (13-15)
Veszprém, 5000 néző
v.: Kohout, Novák (csehek)
Veszprém: Fazekas, Peric (kapusok) - Császár 2, Eklemovics, Gulyás 1, Iváncsik G. 4, Iváncsik T. 3, Korazija, Laluska, Lusnyikov, Nagy K. 1, Pérez 3, Sulic 4, Terzic 2, Vilovski, Vujin 7
Montpellier: Robin, Stochl (kapusok) - Accambray 9, Andry, Arvin-Berod, Bojinovic 2/1, Di Panda 3, Grebille, Guigou 4/1, Juricek 2, L. Karabatic, N. Karabatic 4, Kavticnik 1, Obradovic, Tej, Zens
hetesek: 3/0, illetve 2/1
kiállítások: 4, illetve 8 perc

Az első veszprémi gólra 5 percet kellett várni, addig a franciák kapujában Richard Stochl parádézott - az évekig Dunaújvárosban védő szlovák hálóőr pár hónapig ugyan volt a Veszprém játékosa is, végül a magyar bajnok lemondott róla -, hogy nem 0-3-mal nyitott a Montpellier, arról Fazekas és Vujin tett. Előbbi 0-2-nél kifogta Di Panda ziccerét, utóbbi átlövésből felavatta Stochlt (1-2).

4-2-nél Stochl kivédte az egykori újvárosi csapattárs, Vujin büntetőjét is, majd a 12. percben a másik excsapattárs, Császár eszén is túljárt a kapus (3-6). A megoldást a védekezés jelentette, a hatékonyabb fal ellen sikerült labdákat szerezni, a gyors indításokból pedig az Iváncsik testvérek egy gólra felhozták az együttest (6-7).

A 20. percben Sulic találatát követően ismét rákapcsolt a Montpellier, 9-10-ről pillanatok alatt 10-13-ra nőtt az előny: Accambray lövéseit nem érezte Fazekas, Di Panda is gyakran megtréfálta.

A félidő hajrájában Iváncsik Tamás és Pérez faragott a hátrányból (12-13), a kubai-magyar átlövő ráadásul egy lövésénél véletlenül eltalálta Luka Karabaticot is, akinek megsérült a szeme, le kellett cserélni. A 28. percben Vujin 11 méterről egyenlített, a francia csapat edzője, Patrice Canayer azonnal időt is kért.

Forrás: foto24.hu

Forrás: Foto24.hu
Kattintson a képre a galériáért!

13-13-ról azonban csak a Montpellier tudott elmozdulni, Guigou hetesből volt eredményes, majd Mocsai Lajos időkérését követően az utolsó másodpercekben Eklemovics elveszítette a labdát, Accambray pedig szétlőtte a hálót (13-15).

A félidei statisztika beszédesnek bizonyult, a kapuban Fazekas 28,6, míg Stochl 38,1 százalékkal védett, ráadásul a Veszprém neve mellett két kihagyott büntető is szerepelt.

A helyzet szünet után sem javult, a máskor oly biztos kezű Vujin ismét büntetőt rontott, majd Pérez átlövését is hárította Stochl. Szerencsére Fazekas is remekelt, így majdnem öt perc után a hazaiak szerezték a második félidő első gólját Császár révén.

Amíg Luka Karabatic kisebb tapasszal a szeme alatt visszatért, testvére, a világklasszis Nikola is megsérült, ő nem is játszhatott, a mérkőzésé végig jegelte térdét a kispadon.

Forrás: foto24.hu

Forrás: Foto24.hu
Kattintson a képre a galériáért!

15-16-nál Guigou hetest rontott, de Accambray, majd emberhátrányból Juricek és Giugou is betalált, ismét háromra növelve az előnyt (16-19). Rengeteg hibával játszott a Veszprém, Vujin és Iváncsik Gergő is hibázott, Stochl pazarul védett, így nem tudott közelebb lopakodni a Veszprém. A gyatra támadójátékot a Fazekas helyére beálló Peric ellensúlyozta, aki bravúrt bravúrra halmozott.

Az utolsó tíz percnek 21-23-ról vágtak neki a csapatok, Accambray háromra növelte az előnyt, de Obradovic kiállítását kiválóan használta ki a Veszprém, Vujin, Sulic és Gulyás találataival két perc alatt sikerült egyenlíteni, így öt perccel a meccs vége előtt ismét időt kért a vendégcsapat.

De ez sem segített, feltámadt a magyar bajnok, az 56. percben Császár góljával a mérkőzésen először megszerezte a vezetést (25-24), majd Iváncsik Gergő egy gyors indulás végén kettőre növelte az előnyt.

Az örült 5-0-s rohamot Bojinovic állította meg, de az esetleges feltámadást Juricek nyaklevese pecsételte meg. Nagy Kornél emberelőnyben átlőtte a falat, Accambray ugyan válaszolt rá (27-26) ám az utolsó támadásra Stochl helyére hiába küldött a pályára mezőnyjátékost a Montpellier, Laluska taktikai szabálytalansága meghozta a sikert.

Forrás: foto24.hu

Forrás: Foto24.hu
Kattintson a képre a galériáért!

Accambray dudaszó pillanatában eleresztett átlövését Peric kivédte, a Veszprém óriási csatában, félelmetes hajrával 27-26-ra nyert, egy hét múlva a dán Koldingot fogadva folytatja BL-szereplését.

A találkozó után a férfi Bajnokok Ligája névadó szponzora, a Velux képviselője bejelentette, hogy a cég 10 ezer eurót ajánl fel a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére.

Az állás:

1. KIF Kolding3300101-896
1. MKB Veszprém KC330095-836
3. Montpellier310285-782
3. HSV Hamburg310290-912
5. IK Sävehof200251-710
5. Tatran Presov200256-660


Meglepetés Dániában

A csoport másik szombati mérkőzésén megőrizte hibátlan mérlegét a dán Kolding, amely meglepetésre hazai pályán 32-30-ra verte a német Hamburg csapatát. A mérkőzés hőse a dán sajtó szerint a norvég válogatott kapus, Ole Erivik volt, aki kiválóan védett.

Eredmény, férfiak, Bajnokok Ligája, B csoport, 3. forduló:
Kolding (dán) - Hamburg (német) 32-30 (16-15)

A Sävehof (svéd) - Tatran Presov (szlovák) mérkőzést vasárnap rendezik.


További eredmények, A csoport:
Barcelona (spanyol) - Celje (szlovén) 44-33 (22-15)
A hazaiaknál Nagy László eltiltás miatt nem léphetett pályára

D csoport:
Boszna Szarajevo (bosnyák) - Flensburg (német) 23-35 (9-18)
A vendégeknél Mocsai Tamás egy gólt szerzett.