Vágólapra másolva!
A világ élvonalához tartozó francia és osztrák, valamint a magyar és a szintén divízió I-es japán jégkorong-válogatott szerepel a novemberi, székesfehérvári Telenor-kupán.

Az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban sorra kerülő torna szerdai sajtótájékoztatóján Cser-Palkovics András polgármester, az esemény fővédnöke kiemelte: Székesfehérvár a magyar jégkorong fővárosa, amit az is jelez, hogy most is jó mezőny gyűlt össze.

"Fontosnak tartjuk, hogy a városban zajló építkezés folytatódjon és erősödjön az utánpótlás-nevelés is. A meglévő csarnok mellett épül az edzőpálya, nem lesz már gond a kevés jéghez jutási lehetőség. A válogatott szereplése pedig megint a városra irányítja a figyelmet" - fogalmazott Cser-Palkovics András.

Kovács Csaba, a magyar szövetség szakmai alelnöke jelezte: az MJSZ-ben hátra kell dőlni, Székesfehérváron mindig jó és színvonalas rendezvények voltak, és most is ez várható.

"A fiúknak nem lesz könnyű dolguk a jégen, ám az erős ellenfeleknek sem magyar pályán. A torna jó főpróbának ígérkezik az áprilisi, budapesti divízió I-es vb-re, amelyen a japán csapat éppen az egyik nagy riválisunk lesz" - tette hozzá Kovács.

Tóth István, a szervezőbizottság elnöke kitért rá, hogy a csarnok folyamatosan szépül, zajlanak a fejlesztési munkák, így remek hangulatú torna következhet.

Tokaji Viktor csapatkapitány hangsúlyozta: "Nem az a cél, hogy könnyű csapatok ellen készüljünk a vb-re. Kemény, küzdelmes Telenor-kupának nézünk elébe. Kiélezett meccsek lesznek, azt várom, hogy nagy szívvel és akarattal játsszunk. Az nem biztos, hogy pozitív mérleggel zárjuk ezt a tornát."

A napijegyek a diákok és nyugdíjasok számára 750, az állójegyek 1500, az ülők pedig 2500 forintba kerülnek. A diák/nyugdíjas és álló bérletek 1500 és 3500 forintért kaphatók. A helyi klub bérletesei húszszázalékos kedvezményt kapnak a bérletárakból.

A program:

november 12., péntek:
Ausztria - Franciaország 16 ó
Magyarország - Japán 19.15 ó

november 13., szombat:
Ausztria - Japán 14 ó
Magyarország - Franciaország 17.30 ó

november 14., vasárnap:
Japán - Franciaország 12.30 ó
Magyarország - Ausztria 16 ó