Vágólapra másolva!
Csoportdöntőnek beillő összecsapáson egy góllal kikapott a ZF-Eger pénteken a horvát Mladost Zagrebtől a férfivízilabda Euroliga G csoportjában. A Szeged viszont győzelemmel mutatkozott az Euroliga újvidéki selejtezőcsoportjában, ahol öt góllal verte a szerb vendéglátók együttesét.

Euroliga, G csoport, 2. selejtezőkör, 1. játéknap:
Mladost Zagreb (horvát) - ZF-Eger 13-12 (2-2, 4-4, 3-2, 4-4)
a magyar góldobók:
Kis G. 3, Biros, Kovács G., Feltham 2-2, Hegedüs, Graham, Hosnyánszky 1-1

A négycsapatos csoport nyitónapján az egrieknél négy olimpiai bajnok, a Mladostnál öt friss Európa-bajnok húzott sapkát. A horvátoknál most mutatkozott be a világ legjobbjai közé tartozó légiós, a szerb Vanja Udovicic.

Az első két negyed döntetlenje után a harmadik játékrészben 9-7-re megléptek a horvátok. A negyedik negyedben az egriek viszont nemcsak egyenlítettek, hanem Hegedüs átlövésével a vezetést is átvették 3 perccel a vége előtt. A befejező pillanatokban azonban a Mladost volt a koncentráltabb.

Az utolsó percben előnyben támadhatott az egyenlítésért Gerendás György együttese, de nem sikerült kiharcolni a döntetlent.

Újvidék:
Szeged-Beton VE - Vojvodina (szerb) 11-6 (4-2, 2-1, 3-2, 2-1)
a magyar góldobók:
Somogyi, Molnár 3-3, Younger, Kiss Cs. 2-2, Vindisch 1

Az elején 1-0-ra, majd 2-1-re még a hazai csapat vezetett, a Szeged azonban remekül játékkal fordított, s már a félidőben nála volt az előny (6-3). A folytatásban sem lankadt Kásás Zoltán csapatának harci kedve, s végül egyértelmű magyar siker született. A szegediek remek kezdéssel máris nagy lépést tettek afelé, hogy bejussanak az EL legjobb 16 csapata közé. A négyesből az első kettő folytathatja a főtáblán.