Vágólapra másolva!
Szombaton dől el, hogy Magyarország Horvátországgal közösen megkapja-e a 2014-es férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát vagy pedig Dánia lesz a befutó.

"Nem könnyű, de nem vagyunk esélytelenek" - jegyezte meg Sinka László, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke.

A magyar-horvát esélyeket ugyanakkor nem növeli, hogy az európai szövetség (EHF) Koppenhágában határoz a helyszínről. Sinka hozzátette, az is zavaró, hogy 1993 és 2014 között Dánia összesen 14 világversenyt rendezett vagy lesz rendező.

"Ezen kívül azt is furcsálljuk, hogy éppen a hétvégi kongresszus előtt a dánok olyan szövetségek számára tartanak konferenciát, mint például Belgium, Liechtenstein vagy Monaco. A szombati kongresszuson 25 szavazattal már nyerni lehet. Ezért lobbizik minden kandidáló, de mi sportszerűek maradunk" - mondta Sinka.

"Nagyszerű dolog lenne, ha mi nyernénk, mert például Magyarországon még soha sem volt férfi kézilabdázók számára ilyen volumenű torna. És a szurkolókról még nem is beszéltünk!"

A tervezett Magyarországi helyszínek: Debrecen, Veszprém és Budapest. Zágrábban lenne a két elődöntő, a bronz- és az aranymeccs.

"Sajnos, nálunk nincs minimum 15 ezer férőhelyes csarnok, és látni kell, egyedül nincs esélyünk Eb-t rendezni" - tette hozzá az MKSZ elnöke.