Vágólapra másolva!
Többek között Arvidas Sabonis és Vlade Divac is bekerül a kosárlabdázó Hírességek Csarnokába, ahogy Cheryl Miller, az elsőként zsákoló nő is.

A nemzetközi szövetség (FIBA) pénteken tette közzé annak a 17 volt játékosnak, edzőnek, illetve hivatalos személynek a nevét, akiket szeptember 12-én, a törökországi világbajnokság ideje alatt iktatnak be a sportági Hall of Fame-be.

A listán szereplő Sabonis a szovjet válogatottal olimpiai és világbajnok, a litván nemzeti csapattal pedig kétszeres ötkarikás bronzérmes volt, majd harminc évesen az NBA-be szerződött. Divac a jugoszláv együttessel két-két vb-aranyat és olimpiai ezüstérmet gyűjtött, és Sabonishoz hasonlóan ő is játszott az NBA-ben, jelenleg pedig a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke.

Bekerül még - többek között - a Hírességek Csarnokába az öt olimpián megfordult brazil Oscar Schmidt, aki 1093 pontjával a legeredményesebb ötkarikás szereplőnek számít. Női szereplője is lesz az ünnepségnek, mégpedig az olimpiai és világbajnok amerikai Cheryl Miller, aki a nők közül elsőként zsákolt, azaz húzta be a gyűrűbe a labdát.