Vágólapra másolva!
Hazai vereséggel fejezte be szereplését csütörtökön az Európa-bajnoki selejtezőben a nőikosárlabda-válogatott, miután nyolcadik, utolsó mérkőzésén hosszabbítás után 78-75-re kikapott Törökországtól Miskolcon. Egyelőre nem tudni, hogy a 2/6-os mérleg elég lesz-e a pótselejtezőhöz.

eredmény, 8. forduló, C csoport:
Magyarország - Törökország 75-78 (27-17, 24-22, 18-15, 0-15, 6-9) - hosszabbítás után
legjobb dobók:
Horti 19, Krivacsevics 11, Vida 10, illetve Yilmaz 19, Caglar 16, Tünclüer 16, Vardarli 12

A hat forduló után 2/5-ös mérleggel álló magyarok nyolcadik, utolsó mérkőzésükön az eddig mindössze egyszer botló törököket fogadták, továbbra is a sérült csapatkapitány, Fegyverneky nélkül. Főként Hortinak és Szlimáknak köszönhetően kiválóan sikerült a nyitónegyed, majd a tízpontos előny a hatékony védekezés révén a nagyszünetig tovább nőtt (51-39).

Térfélcsere után Caglar és Yilmaz remek találataival nyolc pontra feljött a rivális, ám Krivacsevics kosaraival az utolsó negyednek már 69-54-ről indultak neki a csapatok. A zárófelvonásban aztán megállt a tudomány: a házigazdák 10 perc alatt (!) egyáltalán nem találtak be a gyűrűbe, így a törökök kiegyenlítettek (69-69), és jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a meccs során először átvették a vezetést a vendégek, Székely Norbert alakulata 12 és fél perc után dobott ismét kosarat. A magyar alakulat végül hat, az ellenfél pedig kilenc pontot hozott össze, így a vereséggel nagy lehetőség maradt kihasználatlanul. A 2/6-os mérleggel záró magyarok a csütörtöki második, illetve a vasárnapi két meccs eredményétől függően szerepelnek jövőre a pótselejtezőn vagy az élvonalban maradásért osztályozón. A csoport végső sorrendje a vasárnapi zárókörben dől el, amelyen a magyarok szabadnaposak lesznek.

A kvalifikációban részt vevő 18 csapatból a négy csoport első két-két helyezettje automatikusan kijut a 2011-es lengyelországi Eb-re. A fennmaradó tíz együttesből a legjobb hat pótselejtezőt játszik az Eb-kvótáért, míg az alsó négy az A osztályban maradásért küzd majd.

később:
Montenegró - Finnország 18.30