Vágólapra másolva!
Szinte változatlan kerettel vág neki a 2010/2011-es szezonnak a Debrecen nőikézilabda-csapata, amelytől a bajnokságban, a kupában, illetve a Bajnokok Ligájában is jó szereplést várnak a vezetők.

Köstner Vilmos vezetőedző az együttes keddi sajtótájékoztatóján elmondta, ebben a szezonban sem epizódszerepre törekszik a klub, hanem komoly tényező akar lenni a hazai és a nemzetközi porondon is. A cél, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában is döntőbe jusson, s lehetőleg az aranyéremért is eséllyel szálljon harcba a gárda, a Bajnokok Ligájában pedig a selejtezőkörből a főtáblára kerülés.

A hajdúsági együttesben az előző idényhez képest két változás történt, mivel Ivana Lovric távozott, Sopronyi Anett pedig visszatért a klubhoz. A tréner szerint az igazi erősítést éppen a keret változatlansága jelenti, mert az összeszokottság mindig előnyt jelent egy csapat életében.

A szakember a nyolchetes felkészülését hétfőn megkezdett együttes keddi BL-sorsolásáról úgy nyilatkozott, hogy nem becsüli le az ellenfeleket, a dán KIF Vejent, a lengyel SPR Lublint, illetve a szerb RK Zajecart, de a továbbjutást érő első hely elvárás a tanítványaival szemben. A tájékoztatón kiderült az is, Debrecen szívesen adna otthont a Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjának, ehhez azonban az kell, hogy a lengyel csapat lemondjon a rendezésről.

A DVSC vezetői az eseményen bejelentették, hogy az 1980-as évek egyik legjobb játékosa, Csapó Erika a következő szezonban az ifjúsági csapat edzője lesz.

Gellén szlovák cégén keresztül is támogatja csapatát

A DVSC honlapján múlt héten megjelent hír szerint a vezetőség újabb támogatót szerzett a csapat mellé. "A kassai reklám-marketing cég, a HRAD 1964 s. r. o. a következő 3 évben évi 100 + 11 millió forinttal fogja segíteni céljaink elérését. A háromszor 11 millió forint bónusz csak bajnoki cím esetén jár. BL-főtáblára jutás után idegenbeli kupameccsre utazást fizetnek" - áll a közleményben, ám amikor rákerestünk a cégre a neten, kiderült, az ügyvezető igazgató nem más, mint Gellén András, aki a DVSC-Korvexnek is többségi tulajdonosa.

"Nincs ebben semmi meglepő, reklámtevékenység miatt a Korvexen keresztül nem igényelhetem vissza az áfát. A szlovákiai cég azonban nem áfás, hiszen külföldi" - mondta az [origo] érdeklődésére Gellén, aki hozzátette, reménykedik abban, hogy végre születik egy jó sporttörvény.

"Nem vagyok én se Fidesz-, se semmilyen párti, egyszerűen szeretném, ha végre születne egy olyan sporttörvény, amely kimondja, ha egy cég támogatja a sportot, akkor azt az összeget év végén elszámolhatja. A mostani helyzet igazi káosz."