Vágólapra másolva!
Nem jutott be az olaszországi felkészülési torna döntőjébe az olimpiai bajnok magyar férfivízilabda-válogatott, miután szombaton két góllal kikapott az eddig is veretlen német együttestől. Kemény Dénes alakulatának vasárnap esti ellenfele az amerikai csapat lesz a harmadik helyért.

Nem sikerült állandósítania a magyar válogatottnak az olaszok elleni, pénteki győztes mérkőzésen mutatott formát. Madaras góljával 1-0-ra még vezetett a csapat, de a németek fordítottak, s a második negyedben már többször is két gól volt az előnyük.

Térfélcsere után Biros egyenlített, de ahelyett, hogy a magyar válogatott átvette volna a kezdeményezést, a németek pontos játékkal és nem kevés szerencsével négygólos előnyhöz jutottak a negyed végére.

Ezzel együtt nem volt reménytelen a tetemes hátrány ledolgozása, nem sokkal a vége előtt már csak 10-9-re vezetett az ellenfél, végül azonban balszerencsés körülmények között a magyar csapat kapott gólt.

A fáradtan és különösen támadásban ötlet nélkül játszó válogatottnak a bírókkal is meg kellett küzdenie, 4-5-nél Hosnyánszky szabályos gólját nem adták meg, s további számos ítélet segítette az ellenfelet.

Eredmény, elődöntők:
Németország - Magyarország 11-9 (1-1, 3-2, 5-2, 2-4)
a magyarok gólszerzői: Varga Dénes 3, Madaras, Hosnyánszky 2-2, Biros, Varga Dániel 1-1

Olaszország - Egyesült Államok 12-11

további eredmények:
az 5-8. helyért:
Kanada - Oroszország 11-9 (3-3, 3-2, 2-1, 3-3)
Görögország - Kazahsztán 17-6 (3-2, 4-2, 4-2, 6-0)

a vasárnapi program:
a 7. helyért:
Oroszország - Kazahsztán 16 ó

az 5. helyért:
Kanada - Görögország 17.30

a 3. helyért:
Magyarország - Egyesült Államok 19 ó

döntő:
Németország - Olaszország 20.30