Vágólapra másolva!
A kétgólos hátrány ledolgozható, ám ahhoz maximális fegyelem és korrekt játékvezetés szükséges, állítják egybehangzóan a magyar férfikézilabda-válogatott tagjai a szlovénok elleni világbajnoki selejtező vasárnapi visszavágója előtt. A szlovének magabiztosak, győzni akarnak Veszprémben.

Az egy héttel ezelőtti, ljubljanai találkozón a lett játékvezetői kettős az utolsó negyedórában rengeteg támadó szabálytalanságot fújt a magyarok ellen, illetve elnézte a hazaiak durvaságait. Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint sokkal több hétméterest kellett volna ítélni csapata javára, de nagy hiba lenne, ha mindenki a bírókra hárítaná a 27-25-ös vereséget.

"Tény, hogy erősen megfújták a hazai pályát, de ezzel együtt több ziccert is rontottunk. Nekünk is javulnunk kell, ám bízom a csapatban. A szlovénok idegenben is veszélyesek, és nem szabad, hogy azt higgyük: csak két gól a hátrányunk" - mondta a szakavezető.

Jó hír, hogy az első meccset derékpanaszok miatt kihagyó Császár Gábor az egész hetet végigdolgozta, és az irányító minden bizonnyal játszhat.

A csapatkapitány Gál Gyula szerint együtt kell élni a játékvezetői ítéletekkel, nem kell velük foglalkozni: "Mindenkinek a saját feladatára kell összpontosítani, maximálisan figyelni a teljes mérkőzésen. Ha ez megvan, akkor a továbbjutás is meglesz" - tette hozzá Gál.

Perez Carlos - aki augusztusban lesz 39 éves - egyszerűen katasztrofálisnak nevezte a lett játékvezetői kettős működését, de szerinte a fantasztikus légkörű Veszprém Arénában nem lesznek ilyen gondok, és kiharcolják a vb-szereplést.

"Az látszott, hogy ha a szlovénok esélyt kapnak, vagy tőlünk, vagy a bíróktól, akkor élnek vele. Ígérhetem, tőlünk most nem kapnak" - mondta az átlövő.

"Nagyon sokat elemeztük az első mérkőzést, láttuk, hol hibáztunk. Azt hiszem, sokat tanultunk, tudjuk, mit kell jobban csinálnunk. A siker kulcsa a védekezés lesz, úgy gondolom, ugyanannyi esélyünk van a vb-szereplésre, mint a magyaroknak" - mondta Luka Zvizej, a Pick Szeged szélsője.

Testvére, Miha Zvizej szerint a csapat tud jobban játszani annál, amit egy hete Ljubljanában mutatott. "Agresszívabbnak kell lennünk védekezésben, abban pedig biztos vagyok, hogy nem hagyunk annyi százszázalékos helyzetet, mint otthon. Győzni megyünk Veszprémbe, bár tudjuk, nehéz lesz, mert ellenfelünk jó csapat."

"Hazai sikerünkkel elértük egyik célunkat. A kétgólos siker nagyszerű volt, de igazából nem jelent sokat. A mérkőzéslabda a magyarok kezében van, élvezhetik a hazai pálya előnyét. Ljubljanában egységesek voltunk, de biztos vagyok benne, hogy Veszprémben még jobban kézilabdázunk majd" - tette hozzá Uros Zorman.


A vasárnap 18 órakor kezdődő visszavágót a Bernd Methe, Reiner Methe német bírókettős vezeti. A párharc győztese jut ki a januári, svédországi vb-re, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

A visszavágóra készülő 17 fős keret:
kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (Pick Szeged), Mikler Roland (Dunaferr)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
jobbátlövők: Laluska Balázs (Cimos Koper), Mocsai Tamás (Lemgo)
irányítók: Császár Gábor (Chambéry), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr)
beállósok: Gál Gyula (Croatia Zagreb), Schuch Timuzsin (Constanta)
balátlövők: Ilyés Ferenc (Lemgo), Perez Carlos (MKB Veszprém)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate)