Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda-válogatott a világbajnok szerb, továbbá az orosz, a görög, a macedón és a német csapattal lesz egy csoportban az augusztus végi-szeptember eleji zágrábi Európa-bajnokságon.

A horvát fővárosban péntek este elkészített sorsolás szerint a magyar női válogatott is a könnyebbiknek mondható csoportba került: Petrovics Mátyás együttese a holland, a spanyol és a német csapattal alkot közös négyest.

"Jónak tűnik a sorsolás, de nem szabad senkit sem lebecsülni. Nagyon jól ki kell használni a rendelkezésre álló időt a nyáron, sokat kell dolgozni, hogy ne lehessen nálunk felkészültebb senki. Az Eb-keret és a nyári meccsek időpontjai, helyszínei a jövő héten nyilvánosak lesznek" - mondta Kemény Dénes a vlv.hu-nak.

A sorsolás végeredményével Petrovics Mátyás, a nők kapitánya is elégedett volt: "Egész jó társaságot kaptunk, bármi lehet, de kedvezőnek tartom a sorsolásunkat. Egyáltalán nem baj, hogy nincsenek a négyesünkben a jelenlegi mezőny szerintem legjobb csapatának számító oroszok, de tudni kell, hogy a spanyol és a holland válogatott is nagyon erős, vagyis észnél kell lennünk, és főleg nagyon alaposan felkészülni" - mondta az MTI-nek a szakember.

A csoportbeosztások:

férfiak, az egyik hatos:
Szerbia, MAGYARORSZÁG, Németország, Görögország, Oroszország, Macedónia

a másik:
Montenegró, Horvátország, Olaszország, Spanyolország, Románia, Törökország

nők, az egyik négyes:
Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Hollandia, Németország

a másik:
Oroszország, Horvátország, Olaszország, Görögország