Vágólapra másolva!
Szombat este, Egerben, a Bitskey-uszodában száll először medencébe a férfivízilabda bajnoki címért a rájátszás döntőjébe jutott Eger és Vasas. Amennyiben az Eger nyeri a három győzelemig tartó sorozatot, úgy története első bajnoki címét ünnepelheti.

A hevesi együttes azért lehet a pályaválasztó a nyitómeccsen, mert megnyerte a bajnoki alapszakaszt. A szerda este zárult elődöntős párharcokból mindkét finalista összesítésben 10-4-es pontkülönbséggel lépett tovább: az Eger - a 11-6-os siker, s a 7-5-ös vereség után - a playoff harmadik játéknapján a Ferencvárost verte simán, 8-5-re, míg az alapszakaszban második, bajnoki címvédő Vasas - 1-4-es ponthátrányból két biztos győzelmet aratva (7-5, 10-3) - hatalmas izgalmak után, a hosszabbítást követő büntetőpárbajban kerekedett felül, s nyert végül 15-13-ra a Szegeddel szemben.

A döntőben - a rájátszásos rendszernek az 1987/88-as idény óta íródó történetét tekintve - a Vasas eddig 20 alkalommal szerepelt, az Eger pedig kétszer, előbbi négy alkalommal (1989, 2007, 2008, 2009) győzött is, utóbbinak még nincs ob I-es elsősége. Ha diadalmaskodik a mostani párviadalban, az angyalföldi alakulat fennállása 17., fordított esetben az Eger első bajnoki aranyérmét érdemli ki.

A fináléba már nem visznek magukkal pontot a csapatok, a bajnok az a gárda lesz, amelyik előbb éri el a harmadik győzelmet. Vagyis legkevesebb három, s legfeljebb öt összecsapást vív a két csapat. A játéknapok: május 8., 12., 15., és ha még szükséges: május 19. és 22.

Szintén szombaton indul a csata a bronzéremért, a két elődöntő vesztesei között. A nyitány házigazdája - mivel az alapszakaszban harmadikként zárt, s az FTC negyedikként - a Szeged lesz. A harmadik hely azé a csapaté, amelyik előbb jut el két győzelemig. A játéknapok: május 8. és 12., illetve ha kell: május 15.

A szombati program:
Az 1. helyért, 1. mérkőzés:
ZF-Eger - TEVA-VasasPlaket 18 ó
A 3. helyért, 1. mérkőzés:
Szeged-Beton VE - FTC-Fisher Klíma 18 ó

Az egymás elleni eredmények az alapszakaszban:
Eger-Vasas 7-6, Vasas-Eger 5-8, illetve FTC-Szeged 9-5, Szeged-FTC 11-8