Vágólapra másolva!
Nagy tervekkel és Farkas Sándor vezetőedzővel vág neki a Ferencváros nőikosárlabda-csapata a következő idénynek, amely zárultával várhatóan visszatér az első osztályba.

Az 1997-ben első - s eddigi utolsó - bajnoki címét elhódító egyesület jelenlegi csapata vasárnap 25 ponttal nyerte meg a második vonal döntőjének első felvonását a SMAFC ellen, így okkal reménykedik abban, hogy tíz év után visszatér az élvonalba.

"Másfél éve dolgozunk együtt az önkormányzattal azon, hogy felélesszük a női kosárlabdát a kilencedik kerületben" - mondta a hétfői sajtótájékoztatón Rieb György klubelnök, hozzátéve: a csapat a népligeti kézilabdacsarnokban játssza majd a mérkőzéseit.

Bácskai János alpolgármester elmondta, az önkormányzat évi 40 millió forintot fordít sporttámogatásra, ebből mintegy 10 millió jut az FTC-kosarasoknak, ám az összeg csak utánpótlás-nevelésre használható fel.

"Igazi szerelem volt ez első látásra" - kezdte mondandóját a BSE-től érkezett Farkas Sándor, mielőtt aláírta volna négy évre szóló vezetőedzői szerződését. "Négy év alatt fel lehet építeni egy ütőképes csapatot, és igyekszünk neves példaképeket hozni az itt pattogtató mintegy 600 gyerek számára. Azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy a volt válogatott Cserny Réka jövőre is marad-e az FTC-nél, mindenesetre NB I-es célként az 5-8. hely megszerzését tűztem ki a következő szezonra."

A munkáját júniusban megkezdő, 53 éves szakember az egyetlen edző, aki férfi és női csapattal is bajnoki címet tudott nyerni, s jelenleg hat aranyéremnél tart.