Vágólapra másolva!
Kapustábort szervez Budapesten, júniusban Szuper Levente, az egyik legismertebb magyar jégkorongozó. A 30 esztendős válogatott hálóőr a káposztásmegyeri IceCenterben tartott  sajtótájékoztatón kiemelte, nagy álma valósult meg ezzel, majd hozzátette, kezdeményezésével elsősorban az utánpótlás-korosztályt célozta meg.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megszervezni a kapusiskolát. Örülök, hogy sokan mellém álltak, és támogattak abban, hogy létrejöhessen a tábor. Ötvenhatan jelentkeztek, ebből 48-at tudunk fogadni. Szeretném népszerűsíteni ezt a csodálatos sportot, a célom az, hogy minél több gyerek ragadjon ütőt és sportoljon. Hagyományt szeretnénk teremteni ezzel az iskolával, remélem, minél többen fognak csatlakozni" - mondta Szuper Levente. A kapus még hozzáfűzte, hogy nemcsak fiúknak szervezi a tábort, a sok-sok fiatal mellett lesz egy-két felnőtt is a "nebulók" között.

Az alapötletet a legendás orosz Vlagyiszlav Tretyak kanadai kapustáborában eltöltött hét adta. "Egy ilyen táborban néhány nap alatt többet lehet tanulni, mint olykor egy teljes szezonban. Reméljük, nálunk is így lesz" - fogalmazott Szuper.

A magyar szövetség (MJSZ) által is támogatott tábor június 21-től 25-ig tart, s a napi két jeges, korcsolyázó, valamint korongos és korong nélküli edzések mellett atlétikai képzés, videós elemzések, továbbá szakmai előadások is lesznek.

Balogh Tibor, az MJSZ utánpótlás-igazgatója szerint kapusposzton a magyar hoki soha sem állt rosszul, egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy a mostani táborban rá lehet majd lelni a jövő igazi nagy kapusára.

Szuper egy rendkívül sikeres szezon után a múlt hónap végén érkezett haza Magyarországra. A tavalyi évet a Hannover Scorpionsnál töltötte, a csapat megnyerte a német bajnokságot. Levente az egész szezon során egyenletesen jó teljesítményt nyújtott, a csapat 55 bajnokijából 22-n, összesen 1151 percet védett. A magyar klasszisnak egy éves szerződése volt a hannoveri klubnál, ami a szezon végével lejárt. Folyamatosan tárgyalnak a jövőt illetően, amiről még biztosat nem lehet tudni.

1. Marczi Skate - Szuper Levente kapusiskola
Időpont: 2010. június 21-25.
Helyszín: Ice-Center jégcsarnok, Budapest

Programok:

  • Naponta két jeges edzés
  • Naponta egy videós foglalkozás, helyzetek elemzése
  • Szakmai előadások (előadók: Spiller István, Balogh Tibor, Dr. Géczi Gábor stb.)
  • Esti szabadidős tevékenységek közösen
  • A kapusiskola utolsó edzését követő záróbuli a Szuper-farmon, díjátadás