Vágólapra másolva!
Hét játékostól köszönt el szombaton Ted Sator, az április 17-én kezdődő divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A székesfehérvári napok után Kiss Tamás, Kiss Dániel, Kiss Ákos, Maklári Erik, Azari Zsolt, Berta Ákos és Vaszjunyin Artyom nem folytatja tovább a közös munkát. Az amerikai szakember elégedett volt az utólag behívott Peterdi Imrével, aki így maradhat, noha keddtől már az erre a hétre pihenőt kapott Palkovics Krisztián is tagja lesz a csapatnak.

A két légiós, Szélig Viktor és Szuper Levente klubkötelezettség miatt továbbra sem tud a válogatott rendelkezésre állni.

A csapat kedden folytatja a munkát a káposztásmegyeri IceCenterben, majd április 10-én Ausztriával, 11-én pedig Norvégiával mérkőzik meg a Papp László Arénában. A ljubljanai vb április 17-én rajtol, az együttes sorrendben a dél-koreai, a lengyel, a horvát, a brit és a szlovén csapattal találkozik. Csak az első helyezett jut fel a világelitbe.

A magyar jégkorong-válogatott 28 fős kerete:
kapusok: Budai Krisztián (FTC Corner MoneyGram), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars)
hátvédek: Ennaffati Omar (Bp. Stars), Hegyi Ádám (Dunaújvárosi Acélbikák.Docler), Horváth András (Fehérvár), Jobb Dávid (Fehérvár), Orbán Attila (Dunaújváros), Pozsgai Tamás (Dunaújváros), Sille Tamás (Bp. Stars), Svasznek Bence (Bp. Stars), Szirányi Bence (Bp. Stars), Tokaji Viktor (Fehérvár)
csatárok: Benk András (Fehérvár), Fekete Dániel (Fehérvár), Fodor Szabolcs (Bp. Stars), Gergely Csaba (Bp. Stars), Holéczy Roger (Bp. Stars), Kóger Dániel (Fehérvár), Kovács Csaba (Fehérvár), Ladányi Balázs (Fehérvár), Magosi Bálint (Dunaújváros), Nagy Gergő (Fehérvár), Palkovics Krisztián (Fehérvár), Peterdi Imre (Bp. Stars) Sofron István (Fehérvár), Vas Márton (Fehérvár), Vas János (Fehérvár)