Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) felelősséget vállal azokért a magyar szurkolókért, akik érvényes jeggyel rendelkeznek a pénteki, szlovénok elleni divízió I-es világbajnoki mérkőzésre.

Kovács Zoltán, az MJSZ főtitkára kedden este elmondta: a szlovén szervezők több esetben is hibáztak a jegyértékesítéskor, ám minden olyan magyar szurkolót beengednek a feljutásról döntő meccsre, aki vagy február 5-e előtt vásárolt belépőt vagy pedig bérlettel rendelkezik.

Február 5-e előtt olyan belépők voltak forgalomba, amelyen semmilyen, a belépést korlátozó záradék nem szerepelt. A szlovénok ekkor döbbentek rá, hogy sok magyar jut jegyhez, és tartottak tőle, hogy sokkal többen lesznek a vendégdrukkerek, mint a hazaiak. Ekkor tárgyaltak a magyar szövetség képviselőivel, és megállapodtak abban, hogy az ezek után árusítandó jegyekre szlovénul, angolul és magyarul feltüntetik, hogy tulajdonosa csak szlovén okmánnyal együtt mehet be a Tivoli csarnokba.

Kovács Zoltán hozzátette: aki bérletet vásárolt a magyar válogatott meccseire, az majd a pénteki meccs előtt döbben rá, hogy ott olyan jegyet vehet át, amelyen az szerepel: szüksége van szlovén okmányra a belépéshez. "De ne ijedjen meg! Ezek a bérletes jegyek a magyaroknak fenntartott O szektorba szólnak, és oda beengedik őket szlovén papírok nélkül is."

"Akinek érvényes jegye van, és nem olyan, amelyikhez szükséges szlovén okmány, azokért a szurkolókért felelősséget vállalunk. Az esetleges rendbontásnál az MJSZ fizeti a költségeket. Kérünk minden magyar szurkolót, csak akkor próbáljon meg bejutni a csarnokba, ha olyan belépője van, ami a magyar szektorba szól. Vagyis vagy olyan, amit február 5-e előtt vett, vagy pedig a bérlethez járó, O szektorba szóló. Akinek olyan jegye van, amihez kérnek szlovén okmányt - a szlovén, magyar és angol nyelvű belépőkről van szó -, azok sajnos nem tudnak bemenni, kivéve, ha O szektorba szól a magyar bérlet mellé. A szlovén rendőrség is fokozottan készül a mérkőzésre, mindenki kulturáltan viselkedjen, és ne foglalkozzon az esetleges provokációval" - fogalmazott Kovács Zoltán.