Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) által hivatalosan is EHF-hétnek nevezett, a válogatott összetartásra alkalmas időpont kezdetére nem tudott összeállni a szerb férfikézilabda-válogatott. A hétfői keretedzésen se a spanyol, se a magyar klubokban szereplő játékosok nem jelentek meg, emiatt Bozidar Djurkovic főtitkár igen éles kritikát fogalmazott meg.

A Szerb Kézilabda Szövetség főtitkára, Bozidar Djurkovic komoly kritikával illette a spanyol és a magyar kézilabdaklubokat. A Spanyolországban játszó légiósokat nem engedték el ugyanis a klubok, de az MKB Veszprémben szereplő játékosok is két napos késéssel, április 13-án érkeznek majd Belgrádba. Pedig az április 12-18-i hét napot az európai szövetség EHF-hét jelezte, azaz a válogatottak összetartását, felkészülését szolgálja.

Djurkovic azonban tévedett, Mocsai Lajos, a Pannon-kupára készülő magyar válogatott szakmai igazgatója ezt a Kézi.hu szakportálnak el is magyarázta. "Bár a jövő hét ún. válogatott hét, azonban a mérkőzések torlódása, a sűrű program miatt az EHF engedélyezte a csapatoknak, hogy klubmérkőzéseket is beiktassanak. Így például kedden a Veszprémmel a Dunaferr ellen játszunk bajnoki elődöntőt, de az idegenlégiósok közül többen hiányoznak majd a magyar válogatottból is, hiszen, hogy a spanyolok a jövő hétvégén is bajnoki fordulót tartanak."

Djurkovic ellenben nem vette mindezt figyelembe, amikor a Magyar Szónak panaszkodott. "Olyan hírek jelentek meg a szerbiai lapokban, hogy a szövetség emberei hibáztak, s ezért nem állnak Veselin Vukovic nemrég kinevezett szövetségi kapitány rendelkezésére a spanyol klubokban szereplő játékosok, valamint ezért csatlakoznak a kerethez két nappal később a magyar egyesületeket erősítő kézilabdázók. Amint a kapitány keretet hirdetett, mi a meghívókat idejében elküldtük a kluboknak."

Hozzátette, a legtöbb szövetség az EHF-hetet a válogatott edzőtáborozására használja fel, ám a spanyolok már három éve - klubkötelezettségekre hivatkozva - nem engedik el a más nemzetiségű kézilabdázókat. Djurkovic a Sportski zurnalnak, a legnagyobb példányszámú szerbiai sportnapilapnak adott interjújában a veszprémieket és a spanyolokat szemtelennek nevezte, amiért így viszonyulnak az EHF-héthez és a válogatott programjához.

Djurkovic állítása szerint a meghívókat időben elküldték, Marinko Kelecevic, a Ferencváros játékosa azonban a szerb szövetség honlapjáról értesült arról, hogy a neve ott szerepel a tartalékok listáján.

A játékos elmondta, hogy nagyon örült a hírnek, hogy a szerb válogatott szövetségi kapitánya gondolt rá, ám januárban két hetet Bosznia-Hercegovina válogatottjával edzőtáborozott. Igaz, hogy még nincs egyetlen egy válogatottbeli szereplése sem a bosnyák válogatott színeiben, de Kelecevic hozzátette, ha választania kell a szerb és a bosnyák nemzeti együttes között, akkor ő az utóbbira szavazna, s ezt a döntését, amely végleges válasznak is tekinthető, közölte Vukoviccsal is.