Vágólapra másolva!
Szélig Viktor szerdán csatlakozhat az április 17-én kezdődő divízió I-es jégkorong-világbajnokságra készülő magyar kerethez, mivel klubja, a Briancon nem jutott be a francia élvonal döntőjébe. Ugyanakkor Szuper Levente szereplése kérdéses, együttese, a német Hannover ugyanis továbbra is versenyben van az elődöntőbe kerülésért.

"Meglátjuk, hogy miként alakul a negyeddöntő, majd - ha továbbjutunk - az elődöntő eleje. Ha még mindig érdekeltek leszünk, megpróbálom elintézni, hogy a válogatott rendelkezésére álljak" - mondta az MTI-nek a válogatott kapus, aki a Hannover színeiben csak tartalék, így a playoffban gyakorlatilag csak a cserepadon kap helyet.

A nemzeti csapat kedden folytatja a munkát a káposztásmegyeri IceCenterben, majd április 10-én Ausztria, 11-én pedig Norvégia válogatottjával mérkőzik meg a Papp László Budapest Sportarénában. Utóbbi együttesnél 12 olyan hokis lesz, aki tagja volt a februári, vancouveri olimpián tizedik helyen zárt alakulatnak.

A ljubljanai vb április 17-én rajtol, a gárda sorrendben a dél-koreai, a lengyel, a horvát, a brit és a szlovén együttessel találkozik. Csak az első helyezett jut fel a világelitbe.

A magyar jégkorong-válogatott 29 fős kerete:
kapusok:
Budai Krisztián (FTC Corner MoneyGram), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV19), Rajna Miklós (Vasas Bp. Stars)
hátvédek:
Ennaffati Omar (Bp. Stars), Hegyi Ádám (Dunaújvárosi Acélbikák.Docler), Horváth András (Fehérvár), Jobb Dávid (Fehérvár), Orbán Attila (Dunaújváros), Pozsgai Tamás (Dunaújváros), Sille Tamás (Bp. Stars), Svasznek Bence (Bp. Stars), Szélig Viktor (Briancon), Szirányi Bence (Bp. Stars), Tokaji Viktor (Fehérvár)
csatárok:
Benk András (Fehérvár), Fekete Dániel (Fehérvár), Fodor Szabolcs (Bp. Stars), Gergely Csaba (Bp. Stars), Holéczy Roger (Bp. Stars), Kóger Dániel (Fehérvár), Kovács Csaba (Fehérvár), Ladányi Balázs (Fehérvár), Magosi Bálint (Dunaújváros), Nagy Gergő (Fehérvár), Palkovics Krisztián (Fehérvár), Peterdi Imre (Bp. Stars), Sofron István (Fehérvár), Vas Márton (Fehérvár), Vas János (Fehérvár).