Vágólapra másolva!
Visszavonja a Balatonfüred kézilabdacsapata a Dunaferr elleni bajnoki mérkőzés után beadott óvását.

A klub keddi közleménye szerint azért óvta meg a február 19-én lejátszott összecsapást, mert a 8. percben - háromgólos füredi előnynél - a dunaújvárosiak úgy küldtek fel megkülönböztető, úgynevezett lyukas kapusmezben mezőnyjátékost a pályára, hogy még nem jött le a kapusuk. Így egy időben két kapus tartózkodott részükről a küzdőtéren.

A szabálytalanságot a bírók nem észlelték, a játékot nem szakították meg, és nem állíttatták helyre a szabálykönyvben rögzített helyzetet, illetve nem torolták meg a szabályszegést. A szabálytalanság csak a Dunaferr időkérését követően szűnt meg.

"Az óvásunkat kizárólag azért nyújtottuk be, mert a kézilabdázás szabálykönyve semmilyen más lehetőséget nem nyújt arra, hogy hivatalosan fel tudjuk hívni a figyelmet a játékvezetői tévedésekre. Óvásunkkal arra is rá akartunk mutatni, hogy a szabálykönyv nem egyértelműen tisztázza a játékvezetői tévedések következményeit. Nincs arra hivatott fórum, ahol az ilyen mulasztások a nyilvánosságra kerülhetnének, illetve ahol a szabálykönyv egyértelmű előírásai alapján nyilvános döntések születnének.

Óvásunkkal az MKSZ tisztségviselőinek és a kézilabdás közvéleménynek a figyelmét szerettük volna ráirányítani erre a helyzetre. Mivel nem a mérkőzés újrajátszását akartuk elérni, ezért az óvástól elállunk."

A találkozót végül 30-25-re nyerte a házigazda Dunaferr.