Vágólapra másolva!
A nápolyi Scandone uszoda  adhat otthont május 14-én és 15-én a férfi vízilabda Euroliga négyes döntőjének, a Final Fournak. A magyar csapatok közül egyedül az Eger utazhat a Vezúv melletti városba, amennyiben továbbjut a Partizan Belgrád ellen.

Az első számú európai pólós sorozat 14. kiírásának házigazdájáról a kontinentális szövetség, a LEN döntött szerdán.

A dél-olasz város legutóbb 2005-ben rendezhette meg hasonlóképpen a négy legjobb együttest felvonultató zárószakasz küzdelmeit. A részvételre még nyolc együttes pályázik, így a magyar csapatok közül egyedül negyeddöntős Eger. A hevesiek akkor lehetnek ott a Final Fourban, ha túljutnak a világbajnokokkal tűzdelt belgrádi Partizanon, amellyel március 24-én idehaza kezdenek, majd április 14-én lesz a szerbiai visszavágó.

A nápolyi lebonyolításért közösen pályázott a város, a "nyolcak" között egyedüli olaszként érdekelt, nem mellesleg három magyar olimpiai bajnokkal - Benedek Tiborral, Kásás Tamással és Madaras Norberttel - felálló Pro Recco és az itáliai úszószövetség.

A négyes fináléba a negyeddöntős duók továbbjutói kerülhetnek be, vagyis a ZF-Eger - Partizan Beograd csata győztese mellett a CNA Barceloneta (spanyol) - Jug Dubrovnik (horvát), a Pro Recco - Budva (montenegrói) és a Herceg Novi (montenegrói) - Primorac Kotor (montenegrói) párharcot megnyerő együttes. Utóbbi gárda, amely a sorozat címvédője, Kiss Gergely és Steinmetz Ádám személyében két magyar ötkarikás aranyérmest is felvonultat.