Vágólapra másolva!
Félórán keresztül nemcsak egyenrangú ellenfele volt az MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának, de vezetett is ellene a Mezőkövesd, amely a férfi bajnokság 25. fordulójában ugyan kikapott, de komoly csatára késztette a bajnokot.

Eredmények, férfi NB I, 25. forduló:
Mezőkövesd - MKB Veszprém 23-29 (19-16)
Mezőkövesd:
Szabó P. - Papic, Bécsi 7/1, Rácz 3, Juhász K., Juhász Z. 7, Milicevic 1; Csere: Kőrizs, Bajorhegyi, Nyeste 1, Papp 4, Molnár, Józsa, Lázár
MKB Veszprém: Fazekas - Iváncsik T. 3, Sulic 2, Lapcevic, Lusnyikov , Terzic 5/1, Korazija 3; Csere: Andorka, Eklemovics 3, Pérez 5, Sesum, Iváncsik G. 2, Vilovski 2, Gulyás 4
hetesek: 1/1, illetve 1/1
kiállítások: 4, illetve 8 perc

Felfokozott érdeklődés várta a címvédőt Mezőkövesden, hiszen hetekkel a mérkőzés időpontja előtt elkelt minden jegy az összecsapásra. A fanatikus szurkolóktól támogatott Mezőkövesd bátran kezdett, ugyan a 10. percben 7-4-re még a Veszprém vezetett, onnantól kezdve azonban átvette az irányítást a hazai együttes. A 24. percben már 16-12-re a mezőkövesdieknél volt az előny, ebből három megmaradt a félidőre is (19-16).

A második játékrészben feljavult a veszprémi védekezés, a 40. percben hosszú idő után újra a vendégek vezettek (20-21). Az előny innentől kezdve már fokozatos nőtt, a vége hatgólos különbség (23-29) lett.

"Az első félidőben a védelem felállása nem volt megfelelő, átvettük az ellenfél lassú ritmusát, pedig ebben a fázisban sokkal szélesebben és dinamikusabban kellett volna játszanunk. Gyors átlövésekkel próbáltunk meg játszani, amik sajnos sokszor sikertelenek voltak, így a hazaiak tíz indításgólt tudtak dobni. Gyorsan akartuk eldönteni a mérkőzést, ami sajnos nem sikerült. A második félidőben változtattunk a védőjátékunkon, nem reagáltunk a támadó játékosokra, hanem megelőztük őket, így sem a beállóik, sem az átlövőik nem tudtak helyzetbe kerülni. A jó védelem mögött Fazekas is nagyon feljavult, így felőröltük az ellenfelet" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Mocsai Lajos vezetőedző.

A mezőkövesdiek szakvezetője, Rosta István büszke volt csapatára. "Az első félidőben sikerült meglepni a Veszprémet az agresszív védekezésünkkel. Szabó nagyon jól védett, ez magabiztosságot adott a fiúknak, elöl pedig Bécsi nagyon jó napot fogott ki. Úgy gondolom 19 gólt dobni ennek a csapatnak egy félidő alatt, kimagasló teljesítmény. A második félidőben nagyon feljavult az ellenfél védekezése, mi pedig sajnos elfáradtunk."

További eredmények:
FTC-Cityline - Balatonfüred 25-24 (12-11)
Gyöngyös - Budapest Bank-Kecskemét 28-24 (15-13)
Pick Szeged-Dunaferr 38-27 (20-14)

A női NB I-ben:
Kiskunhalas-Bravotel - Mondi-Békéscsaba 26-36 (12-20)
ASA-Consolis-Hódmezővásárhely - Veszprém-Barabás 31-29 (15-15)

A Hunnia-Siófok találkozót vasárnap 14 órára halasztották.