Vágólapra másolva!
A címvédő Fehérvár 9-4-re nyert Dunaújvárosban a jégkorong ob I döntőjének harmadik, keddi mérkőzésén, így ha csütörtökön ismét győz, sorozatban nyolcadszor lesz bajnok.

Eredmény, jégkorong ob I, döntő, 3. mérkőzés:
Dunaújvárosi Acélbikák.Docler - Sapa Fehérvár AV19 4-9 (1-3, 2-5, 1-1)
gól:
Magosi (16.), MacSweyn (37.), Kiss Á. (37., 50.), illetve Nagy G. (13.), Vas M. (16., 21.), Mihály (18., 51.), Sofron (23.), Palkovics (28.), Kóger (37.), Vaszjunyin (38.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-0 a Fehérvár javára.

A döntősorozatban a hazaiak először állhattak fel ideális körülmények között, ugyanis most nem kellett előző nap mérkőzést játszaniuk, és elsőszámú kapusuk, Sevela is pályára léphetett.

Nagy iramban kezdődött a csata, de sorra maradtak ki a helyzetek. A góltalanság a 13. percig tartott, akkor Nagy Gergő volt eredményes, majd gyorsan jött egy másik vendégtalálat. Az újvárosiak kettős emberelőnyben szépítettek, a harmadot azonban Mihály zárta le egy újabb volános góllal.

A következő felvonás 46. másodpercében megint a hazaiak kapujában táncolt a pakk, újabb két perc múlva pedig már 5-1-re vezetett a 2003 óta mindig bajnok Fehérvár. Aztán Palkovics emberhátrányból is eredményes volt. A gólparádé nem akart véget érni: a következő hat percben két-két gól esett mindkét oldalon.

A záró játékrészre kapust cserélt a DAB, Kiss Tamás sokáig, 11 percig bírta kapott gól nélkül. A vendégek olykor-olykor már trükköket is bemutattak, miközben a védelmük viszonylag sokszor lazult fel. Ezt kihasználva Kiss Ákos egy kiugrás után szépített.

A 7-0, 7-2 után most is nagy különbséggel győzött a Fehérvár, amely csütörtökön - kereken egy évvel a csapat korábbi erőssége, ifj. Ocskay Gábor halála után - története 11. a bajnoki címét szerezheti meg.