Vágólapra másolva!
A címvédő Vasas hét góllal legyőzte a vendéglátó Honvédot a férfivízilabda-bajnokságban hétfő este, az ezúttal a valóságban nem, inkább csak nevében rangadónak minősülő összecsapáson.

Eredmény:
Domino Honvéd - TEVA-VasasaPlaket 7-14 (0-6, 1-2, 3-3, 3-3)

Az évekkel ezelőtt rendre az aranyéremért játszó két csapat ezúttal a bajnoki alapszakaszban találkozott, eleve teljesen más tét mellett: a Vasasnak azért kellett feltétlenül a győzelem, hogy állja a versenyfutást az élen az Egerrel, a hétfői mérkőzés előtt a tabellán csak hatodik Honvédnak pedig azért, hogy ne apadjon még tovább a legjobb négy közé jutás amúgy is egyre fogyó esélye.

A Kőér utcában a bravúr helyett a papírforma érvényesült a múlt héten az Euroliga főtáblás csoportküzdelmeitől, a legjobb 16 között egyformán elbúcsúzott két együttes találkozóján: hiába állt a hazai kapuban a kétszeres olimpiai bajnok kapus, Gergely István, rendre kiszolgáltatott helyzetbe került, s a Vasas majdhogynem számolatlanul lődözhette neki a gólokat.

A nyitónegyedben csupa vendégtalálat született, az első Honvéd-gólra egészen a második játékrész elejéig kellett várni, amikor is a tinédzser Bátori Bence vette be a Vasas hálóját. Érdemi változás azonban nem történt a folytatásban, mert bár a Honvéd már nem játszott alárendelt szerepet, fölényes vendégsikerrel zárult a meccs, amelyen a Vasasból a négy olimpiai bajnok legfiatalabbika, Varga Dénes emelkedett ki, s nem csupán három gólja miatt. Méltatást érdemel a 2008-as pekingi ötkarikás győzők közé tartozó, ezúttal szintén tripláig jutott Hosnyánszky Norbert is.