Vágólapra másolva!
Három évre Győrbe igazolt Katrine Lunde, a norvég kézilabda-válogatottal olimpiát és három Európa-bajnokságot nyert kapus. A Viborg világklasszisának szerződtetését csütörtök délután jelentette be a Győri Audi ETO.

Világklasszis kapussal erősödött a Győr nőikézilabda-csapata. Katrine Lunde már korábban jelezte, hogy legkésőbb a nyáron mindenképp elhagyja jelenlegi klubját, a Viborgot. A kapus múlt héten személyesen tárgyalt a győri vezetőkkel a váltásról, e hét szerdán pedig sikerült megállapodnia a feleknek.

Lunde viborgi szerződése nyáron lejár, ezért szabadon igazolhat Győrbe. A kapus megszerzésében közreműködő menedzseriroda részéről elmondták: elképzelhető, hogy nyáron még egy klasszis érkezik a zöld-fehérekhez.

"Meglátogattam a klubot néhány hete, és nagyon jó benyomásaim voltak a városról, az edzőről, a vezetőkről. Értékeltem és elfogadtam ajánlatukat, mert csakugyan meggyőztek. Nagyon várom, hogy a világ egyik legjobb csapatában játszhassak, együtt a világklasszis Görbicz Anitával és Pálinger Katalinnal. Férjemmel egy teljesen új kultúrába fogunk csöppenni, érdeklődve várjuk, és bízom benne, hogy minden rendben lesz" - nyilatkozta Lunde a győriek honlapján.

Vanyus Attila elnök szerint klubja ezzel a szerződéssel átlépett egy korlátot: "Amellett, hogy egy olimpiai bajnok érkezik hozzánk, azt is nagyon fontosnak tartom, hogy egy északi országbeli sportoló költözik Magyarországra, s ezzel átléptünk egy korlátot. Úgy gondolom, hogy nemcsak egy jó kapussal, hanem egy másfajta mentalitással fogunk gazdagodni, amelyből profitálhat nemcsak a győri, hanem a magyar kézilabdasport is."

Katrine Lunde a dán Viborg játékosa, a norvég válogatottban 2002 szeptemberében mutatkozott be, azóta több mint százszor húzott címeres mezt - kétszer még gólt is lőtt. Három Eb-győzelme mellett Pekingben olimpiát, valamint Bajnokok Ligáját is nyert, vb-ezüstérmes.