Vágólapra másolva!
A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim jégtáncpáros a magyar idő szerint hétfőn 1.15-kor kezdődő original program során folytatja szereplését a vancouveri téli olimpián, melynek vasárnapi versenynapján hat aranyérem talál gazdára.

A magyar duó - amely Zavozin utolsó pillanatokban történt honosítása után először szerepel együtt ötkarikás játékokon - a pénteki kötelező után a 23 induló között a 13. helyen áll.

A nap során befejezik versenyüket a kettesbobosok (az első két futamot követően a címvédő német André Lange, Kevin Kuske duó vezet) és eldől a bajnoki cím sorsa az alpesi sízők férfi szuperkombinációjában, valamint a síakrobaták férfi krossz, a sílövők férfi 15 km-es tömegrajtos, illetve női 12,5 km-es tömegrajtos, továbbá a gyorskorcsolyázók női 1500 m-es számában is.

Jégkorongban három rangadóval fejeződik be a csoporkör, Kanada az Egyesült Államokkal, Oroszország Csehországgal, Svédország pedig Finnországgal találkozik.

A hat csapatból négy még százszázalékos, meglepetésre a kanadaiak és az oroszok már vesztettek pontokat, de most javíthatnak, a lebonyolítás alapján ugyanis a tizenkét csapatot a csoportban elért eredmények alapján rangsorolják, és az első négy egyből a negyeddöntőbe jut, a többiek pedig játszanak a 8 közé jutásért.