Vágólapra másolva!
Címvédésre készül a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Magyar Kupában, amelynek négyes döntőjére a hétvégén Győrött kerül sor. A Ferencváros és a Békéscsaba éremszerzésben reménykedik, a Hódmezővásárhely számára már elődöntő is óriási siker.

Vanyus Attila, a győri klub elnöke kiemelte: álszentség lenne azt állítani, hogy nem a győzelemre hajtanak, még azzal együtt is, hogy sok a sérültjük. "Szeretnénk sorozatban hatodjára is megnyerni a kupát. Nagyon örülünk annak, hogy Győr adhat otthont a négyes döntőnek, mivel a nemzetközi szereplés sokat kivesz a játékosokból" - mondta Vanyus.

Szabó Károly, a bajnokságban negyedik helyen álló békéscsabaiak elnöke jelezte: nagy sikerként könyvelik el a négy közé jutást, de szeretnének döntőt játszani, és abban megnehezíteni várhatóan a Győr dolgát.

Kökény Beatrix, az FTC nőikézilabda-szakosztályát működtető cég ügyvezető igazgatója nem titkolta: mivel csak az ötödik helyen állnak az NB I-ben, és 17 év után először valószínűleg nem lesznek érmesek, a Magyar Kupában igyekeznek vigasztalódni. "Szeszélyes a csapatunk, sok mindenre képesek lehetünk" - jegyezte meg.

A Hódmezővásárhely számára már az óriási siker, hogy eljutott az elődöntőbe, de amint azt Mucsi Tamás ügyvezető hangsúlyozta: senki ne gondoljon arra, hogy feltartott kezekkel vonulnak ki a pályára.

A Duna Takarék női MK négyesdöntő programja, szombat:
15.45:
Mondi-Békéscsaba - FTC-RightPhone
18.00: Győri Audi ETO KC - ASA-Consolis-Hódmezővásárhely

vasárnap:
13.45:
a 3. helyért
16.00: a döntő

Plüssállatok beteg gyerekeknek

A február 28-i döntő előtt a szervezők arra biztatjuk a sportbarátokat, vigyenek magukkal egy-egy plüssállatot a Magvassy Sportcsarnokba, amelyet a finálé kezdő sípszava előtt a küzdőtérre dobhatnak. A játékokat a megyei kórház gyermekosztálya kapja.