Vágólapra másolva!
A cseh Jaromir Jagr, a világ egyik leghíresebb jégkorongozója nem kíván foglalkozni azzal, hogy az orosz Alekszandr Ovecskin letarolta őt a két válogatott vasárnapi olimpiai mérkőzésén, Vancouverben.

Vjacseszlav Bikov, a világbajnok orosz válogatott szövetségi kapitánya viszont a látványos bodicseket, melynek nyomán az oroszok gólt szereztek, a 4-2-es sikerüket hozó mérkőzés egyik lényeges, eredményt befolyásoló momentumának tartja.

Az olimpiai és világbajnok, Stanley-kupa-győztes Jagr elhárította az ütközésre vonatkozó újságírói kérdéseket, sokkal inkább Ovecskin nagyságára hívta fel a figyelmet, a csatárt a világ pillanatnyilag legjobb hokisának nevezve.

"Minden nagy játékos más. Nem lehet őket összehasonlítani. Más volt Wayne Gretzky, más volt Mario Lemieux. Más Ovecskin is" - jegyezte meg a csehek nemzeti hőse.


Az utóbbi két NHL-es idény legértékesebbjének választott orosz sztár az esettel kapcsolatban annyit mondott: "Tisztában vagyok vele, hogy nagy és erős ütközés volt, de mit tehettem volna? Ez egy olimpia."

Vjacseszlav Tretyak, a szovjetek kapuslegendája - aki most az orosz szövetség elnöke - úgy véli, Ovecskin abszolút nem orosz stílusban játszik, igazi NHL-es hokis, aki energiája egy részét az ellenfelek leütközésére használja.