Vágólapra másolva!
Az áprilisi divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott csütörtökön 8-1-re nyert a vendég Románia ellen barátságos mérkőzésen a káposztásmegyeri Icecenterben.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország - Románia 8-1 (1-0, 3-0, 4-1)
Gól:
Benk (5., 33., 49.), Kiss Á. (34.), Magosi (35.), Ennaffati (50.), Kóger (51.), Nagy G. (59.), illetve Antal (57.)

Ted Sator szövetségi kapitány ezúttal sok fiatalnak adott bizonyítási lehetőséget, a divizió I-es vb-re készülő magyar válogatottban rutinosabb hokisai közül többen pihenőt kaptak.

A két csapat kényszerből találkozott Budapesten. Eredetileg mindkét együttes Vilniusban szerepelt volna egy négyes tornán, ám a litvánok múlt csütörtökön lemondták a viadalt.

Jól kezdett az esélyesebb magyar csapat, hamar vezetést szerzett, ezt követően azonban a vendégeknek is akadtak lehetőségeik, de nem éltek ezekkel. A szünet előtt nőhetett volna a különbség, de Ennaffati a kapuvasat találta el kettős emberelőnyben.

A találkozó feléig egyenrangú ellenfél volt a román alakulat, azután viszont kevesebb mint két perc alatt háromszor is gólt kapott Adrian Catrinoi, aki ezek után gyorsan cserét kért. Az utolsó harmadban tovább tartott a magyar fölény, ami újabb négy találatban mutatkozott meg.

A magyar válogatott pénteken az osztrák bajnokságban érdekelt Sapa Fehérvár AV19 együttesével mérkőzik.