Vágólapra másolva!
A címvédő Győr szoros mérkőzésen két góllal nyert Békéscsabán a női kézilabda NB I szerdai rangadóján. A találkozón megsérült Görbicz Anita, a győriek klasszis irányítója, akire előreláthatólag több hetes kihagyás vár.

Szoros meccsen győzött Békéscsabán a Győr nőikézilabda-csapata. A zöld-fehéreknél ugyanakkor megsérült Görbicz Anita. A válogatott játékos tavaly műtött térdéről levált egy porc, így várhatóan hat-nyolc hetet kell pihennie, azaz ki kell hagynia a Magyar Kupa négyes döntőjét, valamint a Bajnokok Ligája középdöntőjének hátralevő mérkőzéseit is.

"Görbicz Anita porcsérülést szenvedett, csütörtökön műtét vár rá. A belső holdas porc károsodott, a műtétkor majd kiderül, milyen súlyos a baj, és, hogy ez mennyi kihagyással jár" - nyilatkozta a klub honlapján Dr. Balogh Péter csapatorvos. "Ebben a sérülésben benne van egy terheléses, kopásos károsodás, ami gyakran hétköznapi mozdulatra okoz a holdas pocban szakadást, illetve becsípődést. Az eset utáni vizsgálat során a becsípődés magától megszűnt, de a műtét szükséges, mert bármikor ilyen mozdulatra hasonlóképpen elakadás jöhet létre, károsítva a terhelési felszíneket."

"Nem szeretnék semmit mondani, majd holnap kiderül mi is van valójában. Egy szerencsétlen mozdulat volt, nem volt senki körülöttem" - mondta Görbicz Anita.

Eredmény:
Mondi Békéscsaba - Győri Audi ETO KC 20-22 (11-9)