Vágólapra másolva!

A hokiszövetség is vizsgálja a kizárt Fradi-drukkerek ügyét

Jelenleg is zajlik a vizsgálat a Magyar Jégkorong Szövetségben a december 27-én rendezett FTC-Újpest nyitott pályás, úgynevezett Winter Classic-mérkőzés ügyében, hogy miért nem juthatott be a találkozóra mindegyik jeggyel rendelkező ferencvárosi szurkoló. Studniczky Ferenc MJSZ-elnök bízik benne, hogy még ezen a héten választ tud adni Rieb Györgynek, a zöld-fehér klub elnökének.

"Megkaptam a ferencvárosiak levelét, amelyben kérik, vizsgáljam ki az ügyet. A vizsgálat jelenleg is zajlik, és remélem, még ezen a héten tudok válaszolni. A vizsgálat eredményéről az engem megkereső Rieb Györgyöt tájékoztatom, és vele egyeztetek, hogy nyilvánosságra hozzuk-e az eredményt, vagy sem" - mondta az MTI-nek hétfőn Studniczky Ferenc.

A budapesti Kisstadionban rendezett találkozóról az MJSZ korábban azt közölte, hogy néhány szurkoló nem tudott bejutni, mert a rendőrség - amely kiemelt kockázatúnak minősítette és ennek megfelelően biztosította az eseményt - az első harmad kezdetekor a találkozó megtartása érdekében a kapukat lezáratta, a jegyértékesítést pedig megszűntette. Tette ezt arra hivatkozva, hogy akkor egy 50-60 főből álló erőszakos csoport érkezett a létesítményhez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság december 28-án közleményben tudatta, hogy "a sportesemény rendbontás nélkül lezajlott és befejeződött, személyi szabadságot korlátozó rendőri intézkedésre nem került sor". A tájékoztatás kitért arra is: "A mérkőzés megkezdése előtt, a stadion Szabó József utcai beléptető kapuja előtt megjelent egy kb. 50-60 főből álló, kifejezetten agresszív, támadó fellépésű szurkolói csoport. Néhány perccel később a rendőri biztosítás parancsnoka felvette a kapcsolatot a jégkorong-mérkőzés rendezőjével, aki egyértelműen kijelentette, hogy a csoport az ő megítélése szerint a mérkőzés biztonságos lebonyolítása szempontjából kockázati tényezőt jelent, így nem járul hozzá a létesítménybe történő beléptetésükhöz - annak ellenére, hogy érvényes jeggyel rendelkeznek."

Rieb György - a klub honlapján közreadott - nyílt levelében többek között arra a kérdésre vár választ: kinek a személyes döntése volt, hogy a szurkolókat ne engedjék be, és ha nem az MJSZ-től érkezett az erre vonatkozó kérés, akkor mely szerv rendelte el a zöld-fehérek véleménye szerint "diszkriminatív és minden jogi alapot nélkülöző intézkedést".

Az MJSZ közlése alapján azok a szurkolók, akik nem jutottak be a mérkőzésre, a Ticketpro jegyirodáiban visszaválthatják belépőiket. A 2-1-es hosszabbításos FTC-sikerrel zárult találkozót csaknem négyezren tekintették meg a helyszínen.